Leergeld Weert e.o. helpt 700 kinderen

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

De stichting Leergeld Weert e.o. heeft in 2018 liefst 702 verschillende kinderen uit Weert, Nederweert en Cranendonck geholpen die opgroeien in armoede.

De hulp bestond uit het betalen van contributies van (sport)verenigingen, zwemlessen, binnen- en buitenschoolse activiteiten en het beschikbaar stellen van fietsen en computers. De kosten van deze hulpverlening waren in 2018 ruim 152 duizend euro. Deze gelden zijn afkomstig van sponsoren, de drie gemeenten, de provincie Limburg en het rijk. Hieruit blijkt dat de aandacht voor armoede gelukkig erg groot is. Leergeld heeft in 2018 maar liefst 9% meer kinderen kunnen helpen dan in 2017. Leergeld werkt hierbij nauw samen met andere organisaties zoals Jeugdfondsen Sport en Cultuur, Jarige Job en Kinderhulp om zoveel mogelijk kinderen in onze regio een goede start te kunnen geven.

Ook in 2019 verwacht Leergeld Weert e.o. in alle drie de gemeenten wederom een toename van het aantal kinderen dat geholpen wordt. Helaas groeien er nog teveel kinderen op in armoede die niet worden bereikt. Leergeld hoopt dan ook dat steeds meer ouders gewezen worden op de mogelijkheden die Leergeld biedt om hun kinderen te laten deelnemen aan de samenleving.

Leergeld is een vrijwilligersorganisatie. Hierdoor zijn de overheadkosten nog geen 3%. Meer informatie kun je lezen op www.leergeld.nl/weert. Hier is ook het Jaarverslag 2018 in de vorm van een factsheet en voorzien van praktijkvoorbeelden te lezen. Via de website kunnen ouders ook aanvragen doen voor hulp.

Vrijwilligers nodig

Gezien de hoeveelheid werk die de uitvoering van deze mooie vorm van hulpverlening kost, zijn we op zoek naar vrijwilligers die huisbezoeken afleggen bij ouders van kinderen die een beroep doen op Leergeld. Maar ook voor de algehele coördinatie van alle hulpvragen zoeken wij nog enkele mensen die het enthousiaste team komen versterken. Samen kunnen zij er voor zorgen dat kinderen in onze regio kunnen meedoen in de samenleving. Interesse: mail [email protected].

Bestuurswisselingen

Recent zijn twee nieuwe bestuursleden toegetreden tot Leergeld Weert, namelijk Jan van Tulden (Cranendonck) en Helga de Jong uit Weert. Anne de Wit is afgetreden als bestuurslid. De overige bestuursleden zijn Mick Waulthers (Nederweert), Frank Rademaekers en Paul Horsmans (beiden Weert).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie