Kampioenswedstrijd De Rog Heren 1

Algemeen Sport Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via: ZPC de Rog

Aankomende zondagavond 7 april 2019 speelt het Heren 1 team van waterpolovereniging ZPC De Rog uit Weert haar kampioenswedstrijd. De thuiswedstrijd tegen De Krabben (uit Bergen op Zoom) begint om 19:15 in Zwembad de IJzeren Man en is gratis te bezoeken.

ZPC De Rog heren 1 speelt zijn wedstrijden op dit moment nog in de 1ste klasse district (regio Zuid-Nederland). Binnenhalen van het kampioenschap betekent directe promotie naar de zogenaamde “3de klasse bond”; het hoogste niveau waar de Weerter waterpoloploeg de afgelopen jaren gespeeld heeft. Samen met Hellas Glana uit Sittard zou de Rog zich daarmee kronen tot hoogst spelende waterpoloteam van Limburg.

Het Weerter team bestaat uit een goede mix van ervaren spelers en jong talent. Vorig jaar nog werd het team behoorlijk vernieuwd (en verjongd). In datzelfde jaar kon via een 2de plaats al direct promotie worden bewerkstelligd, maar vanwege de jonge leeftijd van de groep is er toen voor gekozen om eerst nog een jaar door te groeien als team. Dit geduld betaalt zich dit jaar dubbel en dwars uit. De Rog acteert in vrijwel alle wedstrijden oppermachtig. Slechts één wedstrijd, tijdens een totale off-day op een troosteloze zaterdagavond in Waalwijk, ging verloren tegen (zo bleek later) de directe concurrent voor de titel: Aquamigos.

Met 205 doelpunten uit 16 wedstrijden is de Rog veruit het meest scorende team van de competitie. Daarnaast beschikken de Weerter mannen ook over de minst gepasseerde defensie. Maar nog altijd is daar de hete adem van Aquamigos in de nek. Nog altijd is het kampioenschap geen zekerheid.

Zondag is het echter zover! ZPC De Rog heren 1 kan – in eigen huis – kampioen worden en daarmee weer promoveren naar de klasse waar het eigenlijk thuis hoort: de 3de klasse bond!

Komt dat zien, komt dat zien en steun de Weerter waterpoloploeg naar de overwinning!

Zondag 07-04-2019, 19:15.
Zwembad de IJzeren Man
Toegang = gratis! (entree via de zwarte deur links van de hoofdingang)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie