Philips van Horne school

De 15-jarige Daniëlle Barents is een petitie gestart om het LVO (Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs) er toe te bewegen om docent Bram Bouwels een vast contract te geven.

Bouwels is een geliefd docent op de Philips van Horne. Daar geeft hij onder andere lessen aardrijkskunde, geschiedenis, mens & maatschappij en maatschappijleer. Echter loopt het arbeidscontract ten einde en het LVO geeft docenten geen vast contract, dit tot onvrede van de leerlingen op de middelbare school. De petitie is inmiddels ook al zo’n 200 keer ondertekend. Met de petitie hopen de leerlingen een signaal af te kunnen geven aan het LVO zodat hun favoriete leraar alsnog een vast contact krijgt en op de Philips van Horne les mag blijven geven.

“Wij, de leerlingen van meneer Bouwels, vinden het ‘oneerlijk’ dat hij geen vast contract krijgt en weg moet van het Philips van Horne. Deze petitie maken wij uit eigen initiatief en wij hopen dat wij een verschil kunnen maken in deze keuze. Om dit ‘op te lossen’ hopen wij dat LVO meneer Bouwels een vast contract geeft bij het Philips van Horne, zodat hij hier les kan blijven geven.”, zo staat in de petitie.

Bekijk de petitie

https://www.change.org/p/lvo-geef-meneer-bouwels-een-vast-contract-op-philips-van-horne

6 REACTIES

  1. Eh ? en scholen klagen dat ze geen leerkrachten kunnen krijgen en het vak onderwijzer steeds onaantrekkelijk wordt.!.? De hand heel diep in eigen boezem steken, zou ik zeggen.
    Alhoewel…. als leerlingen af zouden kunnen dwingen middels een petitie tot behoud van een sympathieke leerkracht kan het tegenovergestelde zich ook voordoen, beetje ongemakkelijk vind ik het nu ook weer.

  2. Gevalletje LVO, de organisatie die de splitsing tussen havo en vwo in Weert een goed idee vond en ook achter de bende op dat Maastrichts vmbo zat.

    En verder is dit inderdaad een kwestie van alleen naar geld kijken en niet naar de belangen van het personeel én de kinderen. Deze docent weet een pittige doelgroep te boeien en goed te begeleiden, maar moet er nu toch uit “want we geven geen vast contract.” En ze komen ermee weg, want hoewel er een groot docententekort is, is dat met name in de randstad. In deze regio hoef je als docent nergens op een vast contract te hopen, hoe goed je ook functioneert.

Comments are closed.