Het eerste exemplaar van de nieuwe Stadskrant Weert in Beweging werd op 16 april overhandigd aan Maria Bakx en Tanja Kools, coördinatoren van het Toon Hermans Huis in Weert.

De krant zal bij huis-aan-huis bij iedereen bezorgd worden in het Paasweekend en mooi een week voor de Dag van de Sport en Bewegen op zondag 28 april a.s. Het programma hiervan is in de Stadskrant opgenomen. Teven zal bij de stand van de Glowrun Weert en Stadstriathlon Weert promotie voor deze evenementen gemaakt worden. De Junior Kamer Weert promoot hier tevens de Duckrace en men kan op de foto met de grote eend Duckie.

Goed Doel Toon Hermans Huis Weert

De Stadstriathlon Weert is samen genieten van sportieve hoogtepunten afgewisseld met tal van optredens, muziek en evenementen. Van 29 mei t/m 9 juni zal dit plaatsvinden in Weert. In het eerste weekend vind zelfs het Europese Kampioenschap plaats! In het tweede weekend op zaterdagavond 8 juni vind een heel nieuw spektakel plaats; De Glowrun en Weerter Wandel Fun. De opbrengst hiervan gaat naar het Toon Hermans Huis in Weert.

Tussen 20.00 – 21.00 uur kan men meedoen aan de Weerter Wandel Fun en tussen 23.00 – 24.00 uur kan men mee doen aan de Glow Run. De start van de Stadstriathlon Night is op het Bassin al vanaf 16.00 uur met de leuke Duckrace Weert. Hierna volgt een avondvullend programma met als sluitstuk de Glow Party met DJ Admin.

Men kan zich voor het wandelen inschrijven voor 4 euro per deelnemer, kinderen onder 12 jaar mogen gratis meelopen. Aan de Glow Run Weert kun je meedoen vanaf 11 euro. Bijzonder is natuurlijk dat je mag lopen over het parcours, inclusief grote finishboog, waar ook de triatleten hun wedstrijd gelopen hebben. Meedoen dus zodat we zoveel mogelijk geld ophalen voor het Toon Hermans Huis in Weert.

Met de GLOW Run wordt ingehaakt op de trend waarbij veel lopers vooral ook in een unieke belevingswereld hun sport willen beoefenen. De Glowrun is dan ook een zogenaamde ‘fun run’. Er is daarom geen tijdregistratie. Het moet vooral een beleving zijn om mee te lopen. De afstand van het parcours (2,5 kilometer) is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud. (Onder 16 jaar met begeleiding van een volwassene.) Men kan het parcours een of meerdere keren afleggen, al naar gelang je eigen snelheid. Je hoeft dus heus geen marathonloper te zijn om hieraan mee te kunnen doen. Met de Glow entourage op het EK Stadstriathlon parcours is dit een uniek parcours dat hardlopers nergens anders in Nederland of zelfs de wereld kunnen treffen.

Blijf op de hoogte en like de facebookpagina glowrunweert en instagram glowrunweert2019! Inschrijven voor de Glowrun Weert kan via www.stadstriathlonweert.nl of www.glowrunweert.nl.