Dinsdag is door Circle Media Groep (CMG) het faillissement voor Roto Smeets aangevraagd.

CMG kan de salarissen deze week niet meer betalen, zo meldt vakbond FNV. Zodra het faillissement is uitgesproken neemt het UWV de betalingsverplichting over. Bij Roto Smeets Group werken circa 800 medewerkers, waarvan circa 150 in Weert.

De aanvraag van het faillissement volgt na de aanvraag van uitstel van betaling dat afgelopen vrijdag werd aangevraagd. De opschorting van betalingen was bedoeld om de mogelijkheden voor een reorganisatie van de bedrijven te onderzoeken, maar al snel werd duidelijk dat dit niet meer haalbaar was.

Joost de Haas, Executive Director Circle Media Group en CEO van Roto Smeets Group: “De aanvraag van het faillissement is het resultaat van de huidige, zeer uitdagende marktomstandigheden in de Europese grafische industrie. Na een redelijk 2017 zagen we een sterke verslechtering van de markt in 2018. De papierprijzen stegen met 15-20%, terwijl onze printvolumes tweemaal zo snel afnamen als gemiddeld. Onder deze omstandigheden bleek een geplande reorganisatie in de 2e helft van 2018 ontoereikend gedurende de eerste maanden in 2019”.

2 REACTIES

  1. De surseance is wel van erg korte duur geweest. Een veeg teken, een doorstart lijkt nu onwaarschijnlijk. Ik denk wel dat het management iets meer uit te leggen heeft, dan de magere verklaring die is afgegeven. Goed management moet een redelijk zicht hebben op de ontwikkelingen in de markt en moet bij kunnen sturen, zelfs als je in een slip raakt. De Europese concurrentie in het drukwerk segment van Roto Smeets Weert is moordend, maar dat is al jaren bekend. Het gevecht om de orders zal nu wel losbarsten, maar daar hebben de werknemers van Smeets niets aan. Iedereen sterkte.

  2. Die doorstart, was al in onderzoek voor het aanvragen van de SVB.
    Inkrimpende markt en duurdere inkoop grondstoffen zijn hier debet aan.
    Zoals ik u al schreef bij het artikel over de SVB, zelden komt er een doorstart, meestal volgt er een faillissement. Sterkte een ieder die hierdoor getroffen wordt.

Comments are closed.