Dinsdag is door Circle Media Groep (CMG) het faillissement voor Roto Smeets aangevraagd.

CMG kan de salarissen deze week niet meer betalen, zo meldt vakbond FNV. Zodra het faillissement is uitgesproken neemt het UWV de betalingsverplichting over. Bij Roto Smeets Group werken circa 800 medewerkers, waarvan circa 150 in Weert.

De aanvraag van het faillissement volgt na de aanvraag van uitstel van betaling dat afgelopen vrijdag werd aangevraagd. De opschorting van betalingen was bedoeld om de mogelijkheden voor een reorganisatie van de bedrijven te onderzoeken, maar al snel werd duidelijk dat dit niet meer haalbaar was.

Joost de Haas, Executive Director Circle Media Group en CEO van Roto Smeets Group: “De aanvraag van het faillissement is het resultaat van de huidige, zeer uitdagende marktomstandigheden in de Europese grafische industrie. Na een redelijk 2017 zagen we een sterke verslechtering van de markt in 2018. De papierprijzen stegen met 15-20%, terwijl onze printvolumes tweemaal zo snel afnamen als gemiddeld. Onder deze omstandigheden bleek een geplande reorganisatie in de 2e helft van 2018 ontoereikend gedurende de eerste maanden in 2019”.