Cheque Tog Nix naar Voedselbank

(Foto’s) Het winnende team ‘Tog Nix’ van de Wieërter Kwis 2019 heeft vrijdagochtend de cheque die ze wonnen overhandigd aan de Voedselbank in Weert.

Tog Nix won € 2.750,- met de Wieërter Kwis en vrijdag vond de officiële overdracht plaats. Dat het bedrag in goede handen terecht komt kon het team vrijdag zelf met eigen ogen zien. De teamleden kregen een rondleiding en een uitgebreide toelichting over het reilen en zeilen van de Voedselbank. Elke week weer spannen de vrijwilligers zich in om tientallen gezinnen in de regio Weert te voorzien van eten en drinken.

De Voedselbank Weert zet zich in voor mensen, zowel kinderen als ouders, die om allerlei verschillende redenen voor korte of langere duur te maken hebben met een zeer laag inkomen. Mensen die onder de inkomensgrens moeten leven en hierdoor zichzelf en hun gezin niet kunnen voorzien van dagdagelijkse basis maaltijdcomponenten.

De werkwijze van Voedselbanken in Nederland is zodanig dat individuele lokale Voedselbanken (er zijn er meer dan 350 in Nederland) zelfvoorzienend moeten zijn voor het inzamelen van vlees, vis, groenten, fruit, brood en zuivel van regionale winkels. Om vervolgens er voor te zorgen dat er op vrijdagmiddag voldoende producten zijn om clienten te kunnen voorzien van een fatsoenlijk pakket met eerste levensbehoeften. In Weert hebben we te maken met circa 200 gezinnen (ruim 600 monden) derhalve.

Van het bedrag dat de Voedselbank ontvangt kunnen ze diverse organisatie ondersteunende investeringen doen. Denk hierbij aan laptops voor in-takers om de cliëntendossiers te monitoren. Maar ook aan transport hulpmiddelen voor het ophalen en verwerken van levensmiddelen en om de twee (koel)bussen aan te passen en te onderhouden.

[nggallery id=’7722′]