De gemeente Weert maakt zich samen met Werk.Kom en werkgevers in de regio sterk voor de medewerkers van Roto Smeets. Zij verliezen, vanwege een faillissement, vanaf 31 mei hun baan. Daarom organiseren de gemeente en Werk.Kom op 7 juni een banenmarkt waar werkgevers in de regio op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de medewerkers van Roto Smeets en de bulk aan werkervaring die zij meebrengen.

Medewerkers met uiteenlopende achtergronden

Het gaat om ruim 125 gekwalificeerde medewerkers met uiteenlopende achtergronden; van productiemedewerkers tot operators, HR-medewerkers, stafpersoneel, orderafhandelaars en storingsmonteurs. Het doel van dit initiatief is de doorstroom naar ander werk te bevorderen. Om informatie te geven over de overbrugging naar nieuw werk sluit ook het UWV aan. Wethouder Martijn van den Heuvel; ‘Het is ontzettend jammer dat zo’n bedrijf met zo’n rijke historie in Weert failliet gaat. Onze eerste prioriteit is nu om alle medewerkers van Roto Smeets te ondersteunen. Het gaat hier om loyale mensen met veel vakkennis. Gelukkig hebben zich al een aantal werkgevers gemeld. Ik hoop dat de medewerkers van Roto Smeets op 7 juni bij een andere werkgever toch weer een mooie uitdaging vinden’.

Werkgever op zoek naar personeel?

Claudia Moonen, manager Werk.Kom: ‘Alle werkgevers in de regio Weert, Nederweert en Cranendonck zijn van harte welkom tijdens de banenmarkt om kennis te maken met de medewerkers van Roto Smeets’. Werkgevers kunnen zich aanmelden bij Werk.Kom, Marco Vink (06-42314096, [email protected]) of Kim Hendriks (06-43844287, [email protected]).

Informatie

Wat: Banenmarkt voor medewerkers Roto Smeets
Wanneer: Vrijdag 7 juni
Tijd: 13.00u – 16.00u
Waar: De Verbinderij, Molenveldstraat 90, 6001 HL Weert

2 REACTIES

  1. Goed initiatief van de gemeente! Smeets-mensen zijn vaklieden, gemotiveerd en verdienen snel een nieuwe werkgever. Succes

  2. Goed initiatief. Wij van UniteQ Hydraulics zijn altijd op zoek naar technische vaklieden en hebben ons dan ook aangemeld voor de banenmarkt. Meer informatie over ons bedrijf kunt u alvast vinden op http://www.uniteq.nl.

Comments are closed.