Vlaggendragers EK triathlon gezocht

De organisatie van het EK triathlon 2019 en de gemeente Weert zijn op zoek naar enthousiaste jongeren die hen kunnen helpen om het internationale evenement extra uitstraling te geven. Het gaat dan om de vlaggenparade op donderdag 30 mei a.s. Hemelvaartsdag ’s-avonds voorafgaand aan de officiële openingsceremonie van het Europees Kampioenshap triathlon 2019 in Weert.

In totaal nemen 43 landen aan het EK deel met een deelnemersveld van circa 2500 atleten. Het is dus een groots en kwalitatief hoogwaardig topsportevenement.

Programma

Het EK kent een programma dat begint op Hemelvaartsdag 30 mei en dat eindigt op zondagavond 2 juni. Beide dagen vormen de hoogtepunten van het EK. Met de openingsceremonie op donderdagavond 30 mei (Hemelvaartsdag) wil Weert meteen de show stelen en daar mag de jeugd een bijdrage aan leveren.

Het programma ziet er als volgt uit:
17:45: Markt thv museum verzamelen atleten en vlaggendragers en uitdelen van de vlaggen
18:00 18:30: Vlaggenparade vanaf de Markt via Beekstraat naar Bassin en op het Bassin is een defilé langs het hoofdpodium
18:30 19:30: Openingsceremonie: verwelkomen atleten, interviews, intermezzo, eed afleggen, speeches en openingshandeling
19:30 22:30: Op het podium speelt de band Guarantee met tussendoor een optreden van o.a. Glennis Grace.

Begeleiding

Aan de vlaggenparade nemen de 43 landen deel. Voor ieder land is de organisatie op zoek naar jeugd die een vlag wil dragen. Atleten van dat land lopen dan achter de vlag aan. Hoe trots kun je zijn wanneer je voor de ogen van hoogwaardigheidsbekleders uit heel Europa de vlag publiekelijk mag dragen? Ook mogen groepen verenigingen in de parade meelopen.

Zoals je in bovengenoemd programma kunt zien stellen de deelnemers aan de vlaggenparade zich om 17.45 uur op de Markt nabij het Jacob van Horne museum op. Spullen kunnen waar nodig in het Jacob van Horne museum achter blijven. De parade zelf start om 18.00 uur. Omstreeks 18.15 uur is aankomst op het Bassin. Daar vindt het defilé plaats.

Aanmelden

Naast het unieke moment in je leven krijg je ook als dank consumptiebonnen. Wil jij die trotse vlaggendrager zijn? Stuur dan een e-mailtje naar [email protected]