Boels Ladies Tour weer naar Weert

Dit jaar komt de absolute wereldtop aan wielrensters weer naar de gemeente Weert. Weert is dit jaar voor de derde keer één van de Limburgse etappeplaatsen van de Boels Ladies Tour, net als de gemeenten Sittard-Geleen en Gennep. Op woensdag 4 september wordt de etappe in onze gemeente gefietst. De etappe begint rond 12.45 uur in Stramproy en eindigt omstreeks 16.00 uur in het centrum van Weert.

De Boels Ladies Tour duurt van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september. Deze meerdaagse wielerwedstrijd maakt deel uit van de UCI Women’s WorldTour. Weert wordt nu etappeplaats voor de Boels Ladies Tour in 2019, 2020 én 2012.

Tessa Geelen, wethouder van sport, is blij dat het sportevenement weer naar Weert komt. “We zijn blij dat we na het EK Triathlon, dat in mei en juni plaatsvindt in Weert, ook nog de Boels Ladies Tour mogen verwelkomen. Vorig jaar mocht ik voor de eerste keer het startschot geven voor de etappe door Weert. Het mooie aan Weert is de betrokkenheid van lokale verenigingen en ondernemers. Sámen maken we van deze wielerwedstrijd een groot sportspektakel. Sportiviteit, gastvrijheid en gezelligheid staan centraal. Ik kijk ernaar uit om de komende drie jaar, samen met alle toeschouwers, de rensters aan te moedigen!”

Side-events

Naast de wielerwedstrijd zijn er allerlei activiteiten in de binnenstad van Weert en Stramproy. Zo is er een Urban Sport Tour, met onder andere een stormbaan en springkussens. Lokale verenigingen en ondernemers zijn nu, samen met scholen in Weert, druk bezig met het organiseren van allerlei activiteiten en evenementen.

Informatie over de evenementen die rondom de Boels Ladies Tour georganiseerd worden, volgt binnenkort op www.weert.nl/boelsladiestour.

Verkeersafsluitingen

Op woensdag 4 september is een aantal wegen in de gemeente tijdelijk afgesloten. Dat heeft te maken met het parcours dat de wielrensters volgen. Zo is bijvoorbeeld een aantal wegen in en rondom het centrum afgesloten, omdat de rensters een parcours door de stad fietsen.

Gedetailleerdere informatie over de verkeersafsluitingen volgt ook binnenkort, op www.weert.nl/boelsladiestour.

Nederlandse wielrensters

Bij de ongeveer 120 deelneemsters zijn ook bekende Nederlandse topwielrensters. Zo werd de wielerwedstrijd vorig jaar gewonnen door Annemiek van Vleuten. Ook de tweede en derde plaats waren voor Nederlandse rensters: Ellen van Dijk en Anna van der Breggen.