(Foto’s) Ook in Altweerterheide werd zaterdagavond 4 mei stilgestaan bij de landelijke Dodenherdenking. De plechtigheid vond plaats bij het monument langs de Bocholterweg.

Het monument in Altweerterheide werd in 2007 gerealiseerd, ter nagedachtenis aan de bemanning van de vliegtuigcrash boven Altweerterheide op 30 november 1944. Jonge mannen die hun omkwamen tijdens hun dienst voor het vaderland.

De 4 mei herdenking is een initiatief van de Dorpsraad, begin 2019 is een comité opgericht voor de organisatie van deze herdenkingsplechtigheid. Aan deze plechtigheid werd verder medewerking verleend door leden van Schutterij St. Antonius, die bij het monument als erewacht fungeerde, door Harmonie van het Heilig Hart en er was een voordracht door de kinderen van de basisschool st. Jozef.

Omdat het monument in Buurt Daal-Brook ligt verzorgden de basisschool de bloemen voor de 14 gevallenen. Bijzonder dit jaar was dat er spullen van de crash opgesteld waren bij het monument.

Bekijk een sfeerimpressie.