Erkenning voor Met je hart Weert

Stichting Met je hart is dit jaar één van de drie initiatieven die een Appeltje van Oranje gaat ontvangen op 23 mei in Paleis Noordeinde in Den Haag. Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten en is in Weert met een grote groep vrijwilligers actief om mooie ontmoetingen te organiseren voor ouderen.

“Onze vrijwilligers nodigen hen persoonlijk uit en zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden”, vertelt Leonora Schouwenaars, coördinator Met je hart Weert,”Wij krijgen ontzettend veel positieve reacties van ouderen en zijn ontzettend blij met alle mensen die ons in Weert] helpen. Naast de vele vrijwilligers, zijn dat ook de ondernemers die hun restaurant openstellen of hun bedrijf inzetten voor ons!”. Het vrijwilligerswerk binnen Met je hart is even divers als noodzakelijk. “Alle soorten talenten zijn nodig binnen Met je hart…”, stelt Leonora Schouwenaar. “Mensen die affiniteit hebben met zorg, mensen met commercieel talent, mensen die het leuk vinden om te chauffeuren, maar ook mensen die wel houden van een praatje. Mensen die nog op zoek zijn naar een leuke vrijwilligersklus, zijn van harte welkom bij ons”.

“De prijs is een bijzonder mooie erkenning voor al het werk dat de Met je hart teams in hun eigen gemeente doen. Állemaal vrijwilligers die met hun hart op de juiste plaats zoveel moois doen voor ouderen die zich eenzaam voelen”, stelt Babs van Geel, initiator van Met je hart. Van Geel is in 2013 van start gegaan met Met je hart, omdat ze ontdekte dat er nog teveel ouderen geïsoleerd leven en onzichtbaar zijn binnen onze samenleving. Ze bracht een goed fondsenwervend concept en een oplossing samen om daadwerkelijk impact te maken op het leven van ouderen die gevoelens van eenzaamheid hebben. Met je hart is in meer dan 26 gemeenten inmiddels actief.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en andere inspireren. Dit jaar gaat het om organisaties die hun vrijwilligers op bijzondere wijze mobiliseren en enthousiasmeren. De prijs is een bronzen beeldje ontworpen door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro. “Dit geld is zeker bestemd voor onze vrijwilligers. Juist deze mensen zijn in hun eigen gemeente opgestaan, hebben een team gevormd en veel anderen gemobiliseerd om mooie ontmoetingen voor kwetsbare ouderen te organiseren”, stelt Van Geel. “En die ontmoetingen zijn structureel en voor ouderen waarvan veel mensen gewoon niet in de gaten hebben dat ze zich eenzaam voelen. En wij willen veel meer van deze ouderen in ons hart sluiten!”.