Geslaagde reanimatiedag in Weert

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

(Foto’s) Vandaag hebben meer dan 75 geïnteresseerde deelgenomen aan de landelijke reanimatiedag die plaats vond bij Het Veiligheidsinstituut en AED Solutions. Landelijk waren er 2.500 deelnemers.

Tijdens workshops van 1 uur konden de deelnemers zelf op een reanimatiepop oefenen en leren hoe je een AED bedient. Dit werd als erg leerzaam ervaren! De workshops werden meerdere keren gegeven die dag, er was veel belangstelling. Het voelt goed als je weet hoe je moet handelen als er iemand in je directe omgeving onwel wordt. Het initiatief voor deze dag kwam van Radio 10 dj Rob van Someren die de landelijke Somertijd Reanimatiedag heeft bedacht.

Deelnemers reageerden enthousiast op de workshops, er werden veel vragen gesteld en men ging vol enthousiasme aan de slag op de reanimatiepoppen. Voor veel van hen was het de eerste keer dat ze konden oefenen met reanimeren en het toepassen van een AED. De AED begeleid leken hulpverleners (burgers) door het reanimatie protocol en indien nodig wordt er een schok gegeven. Hiermee stijgt de overlevingskans.

Een deelnemer zei: “Ik wilde al heel lang leren reanimeren, maar het kwam er nooit van. Toen ik van de landelijke Reanimatiedag hoorde, heb ik me gelijk aangemeld en ik vond het echt super leerzaam. Het is eigenlijk best makkelijk, en het voelt goed dat ik nu eindelijk weet wat ik kan doen om iemand te redden!

Eefje Peters van Het Veiligheidsinstituut en Maurice Volleberg van AED Solutions over deze dag: “Het is de eerste keer dat we deze dag organiseren op een van onze locaties. Dit keer op de locatie is Weert wie weet volgend jaar in Rotterdam of Haarlem! De opkomst was groot, deelnemers stelden inhoudelijk goede vragen. We vinden het belangrijk om vanuit het maatschappelijk belang deel te nemen aan deze dag. Je moet er niet aan denken dat het een van jouw dierbare treft! Daarom organiseren we deze dag graag, we vinden het belangrijk dat iedereen snel eerste hulp krijgt geboden als het er op aan komt! Dit draagt bij aan een hart (veilige) werk en leef omgeving! Dat moet toch goed voelen?!”.

[nggallery id=’7926′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie