Karlijn pakt goud bij NJK tafeltennis

Karlijn pakt goud
Foto via Gaan voor Goud

Karlijn van Lierop heeft tijdens het NJK tafeltennis in Nijmegen goud gewonnen. De als tweede geplaatste Weertse tafeltennisster werd Nederlands kampioen na een spannende vijfsetter. In de dubbel behaalde Van Lierop met haar partner Dobrila Jorguseska zilver, zo meldt Gaan voor Goud.

Aan het Nederlands Jeugd Kampioenschappen deden de beste jongens en meisjes van ons land mee. Karlijn was als tweede geplaatst. Haar vier poulewedstrijden wist ze zonder problemen allemaal te winnen. Dat gold ook voor de kwartfinale en halve finale. De finale was echter andere koek. Daarin trof ze de nummer één geplaatst, Emine Ernst. Beide junioren maakten er een boeiende partij van. Na 2-2 in sets (11-5, 6-11, 4-11, 11-8) volgde de allesbeslissende vijfde set. Daarin trok Karlijn uiteindelijk met 12-14 aan het langste eind en werd daarmee Nederlands kampioen.

Zo spannend als de enkelfinale was, zo eenzijdig was de dubbelspelfinale. Met Dobrila Jorguseska verloor Karlijn met 11-8, 11-8, 11-7 van het eerste geplaatste duo Emine Ernst en Emma van der Zanden.