(Foto’s) Woensdag werd in het Munttheater een ontmoetingsbijeenkomst georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding Limburg. In Weert kwamen gemeenten en organisatoren van bevrijdingsprojecten en –activiteiten uit geheel Limburg samen om elkaar te ontmoeten.

Op 12 september 2019 start immers een bijzonder jaar in Limburg. Het is dan 75 jaar geleden dat het eerste Nederlandse dorp Mesch werd bevrijd van de Tweede Wereldoorlog. Een speciaal jaar waarin ze de vrijheid in de hele provincie willen herdenken en vieren. Beginnend met een indrukwekkende start in het weekend van 12 tot en met 15 september 2019 in Eijsden Margraten (Mesch) en Maastricht en eindigend met een mooie slotviering in het weekend van 3 maart 2020, de dag waarop het dorp Arcen 75 jaar geleden als laatste van Limburg bevrijd werd.

De Limburgse samenleving is door het burgercomité 75 jaar bevrijding Limburg opgeroepen om ideeën aan te dragen voor de herdenking en viering van dit jaar. In totaal zijn er maar liefst 109 projecten ingediend. Naast de projecten die door de Limburgse samenleving worden georganiseerd zijn ook de gemeenten erg actief in het organiseren van verschillende evenementen.

De Provincie Limburg wilde door middel van deze ontmoetingsbijeenkomst de verschillende gemeenten, de initiatiefnemers van de 109 ingediende projecten en andere partners samenbrengen, om de mooie initiatieven en projecten zichtbaar te maken en te verbinden. Tijdens het netwerkmoment waren er ook diverse mogelijkheden om in contact te komen met fondsen en stichtingen. Daarnaast kregen de deelnemers meer informatie over hoe een evenement communicatief kan aansluiten op 75 jaar bevrijding in Limburg.

Meer informatie: www.75jaarbevrijdinglimburg.nl