Tijdens de laatste drie edities van Vinyl Luister Spot in Theater de Huiskamer heeft de verkoop van Lp’s uit de collectie van Rock Smits (Budel, 1948) € 1415,- opgebracht.

Het was de uitdrukkelijke wens van de in augustus 2018 overleden Rock Smits, om de opbrengst te schenken aan het jubileumonderwijsproject van de Philips van Horne, de Chipalaschool in Malawi.
Namens het Vinyl Luister Spot-team overhandigde Jos de Graaff een cheque van 1415,- euro aan Bert van Dijk, lid van de Jubileumcommissie van de Philips van Horne.

Jubileumproject

Tijdens het gehele schooljaar 2018-2019 wordt er door de Philips van Horne geld ingezameld voor de ‘Chipala’ school in Malawi. Het land Malawi behoort tot de tien armste landen van de wereld.
De Chipala school telt maar liefst 8500 leerlingen, 75 leerkrachten en 22 klaslokalen. De gemiddelde klassengrootte varieert van 100 tot 350 leerlingen. De meeste kinderen krijgen les in de open lucht in zeer stoffige of modderige omstandigheden. Leermiddelen zijn practisch niet aanwezig. Het streven van de Philips van Horne is om 18.000 euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van twee klaslokalen.

Over Vinyl-Luister-Spot

In ‘Vinyl Luister Spot’ worden platenliefhebbers uitgenodigd om iets over hun favoriete LP (of single) te vertellen en een of meer tracks te laten horen. Er is vooral ook ruimte voor het persoonlijke verhaal achter de plaat. Alle genres (rock en roll, pop, rock, metal, soul, country, blues en jazz) kunnen aan bod komen.
Op speciaal verzoek start Vinyl Luister Spot op de laatste zondag van november met het derde seizoen.

Zie ook Facebook-pagina: Vinyl Luister Spot: https://www.facebook.com/VinylLuisterSpot/.