De Rog heeft weer acte de présence gegeven op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Amersfoort van 2 t/m 5 mei. Er waren maar liefst 861 deelnemers.

11 vlijtige Rog-zwemmers hebben voor een mooi resultaat gezorgd in zwembad de Amarena. Een bijzondere prestatie van Peter Bernsen die op de 100 meter rugcrawl met een tijd van 1:09.36 een Nederlands record verbrak uit het jaar 2007! Op de individuele afstanden werd er door Peter 5x goud gehaald.

Erik Kamphuis wist zilver te bemachtigen en debutante Chantal Winters wist brons te behalen. Ook de team estafettes deden het niet onverdienstelijk. Hier werd door de heren 4 maal goud en 1 maal zilver weggekaapt. Ook de dames wisten in een spannende strijd onverwacht 2x brons te winnen.

Een spannend slotstuk was de 4 maal 50 vrije slag (estafette). Daar wisten de heren van de Rog in een rechtstreeks duel de concurrentie van zich af te schudden en namen het goud mee naar huis! Een sportief weekend met de goede mix van teamspirit, gezelligheid en zwemprestaties.