Band brengt 70’s en 80’s weer tot leven

Foto door: Saskia Verdonschot

Nederweert – De nieuwe vijfkoppige band Millroad staat voor het eerst, na ruim een jaar repeteren, op de planken.

Tijdens Battle of the Bands in Nederweert bij De Kleine Winst op zaterdag 1 juni, laat deze band het publiek kennismaken met zijn favoriete hits uit de jaren 70 en 80. Samen bogen ze op zo’n 200 jaar speel- en podiumervaring in binnen- en buitenland, wat allerminst wil zeggen dat het tijd is voor rustiger vaarwater.

Hub Verdonschot, bassist bij de bekende sixties-revivalband Steady State, en Peter Verdonschot, zanger/gitarist bij onder andere de country-rock/pop band Hiccups, smeedden eind 2017 hun plan. Peter, met zijn bijna 43 jaar de jongste van het stel, vertelt: “We zijn allebei liefhebbers van de rock en countryrock sound van de jaren 70 en 80. Muziek van Eagles, Doobie Brothers, The Allman Brothers, The Rolling Stones en CCR spreken ons beiden aan. En daar wilden we iets mee doen. We plaatsten een advertentie op muzikantenbank.nl waarin we onze muziekkeuze vermeldden en dat we op zoek waren naar gevorderde muzikanten. Daarop meldde zich Karel Mahuwallan uit Maasbracht en voormalig gitarist/zanger bij Fresh uit Geleen.”

Ook de Helmonder Cees Verouden reageerde als zanger/gitarist. Hij had geschiedenis geschreven met de bands Left Over en The Hunting Strings. Cees: “Met mijn voorliefde voor classic rock kon ik niet anders dan reageren op de oproep.” Om de band compleet te maken, belde Peter nog een oude bekende; Thijs Donders uit Weert, drummer bij de Noord-/Midden-Limburgse band Crest.

Klik

In januari 2018 kwamen ze voor het eerst bij elkaar. Het klikte tussen de vijf door de wol geverfde muzikanten. En bijna vanzelfsprekend volgde de eerste repetitie in maart 2018 in een ruimte aan de Molenweg in Nederweert. Hub: “Aan deze repetitieruimte dankt de band zijn naam: Millroad. Nu een jaar later, hebben we een breed repertoire voor bijna een avondvullend programma klaar. Met een eigen kleur en geluid brengen we rock en close harmony uit de zeventiger en tachtiger jaren. Onze muziekkeuzes vullen elkaar goed aan en met vijf verschillende stemmen hebben we een groot bereik.”

Relaxed

De muzikanten staan er allemaal bijzonder relaxed in. Op de vraag wat ze voor ogen hebben met Millroad, lachen ze allemaal breeduit. Ze laten nog net niet in koor weten dat ze het vooral leuk vinden om samen muziek uit deze periode te maken. “Niets moet en het is gezellig,” laat Cees weten. Ze repeteren op maandagavond als het iedereen uitkomt. “Iedereen oefent zijn eigen partijen en dan wordt er gas gegeven. En als we zo’n 5 à 6 optredens per jaar kunnen doen, zijn wij helemaal content,” aldus Hub.

Geen tijd voor de geraniums

Een advertentie waarin Battle of the Bands op zoek was naar deelnemers, trok de aandacht. Onder het motto ‘laten we eens gek doen’ besloot de band zich op te geven. Als laatste band van de avond – 24.00 uur – bestijgen de vijf heren het podium bij De Kleine Winst. De tijd van de vetkuiven hebben ze achter zich liggen. Maar tijd om achter de geraniums te zitten hebben ze nog lang niet. Daarvoor zijn ze nog te gedreven muzikanten en zoeken ze nog altijd de uitdaging van het uitzoeken en spelen van hun partijen. Het moet staan als een huis. Voor de primeur op 1 juni bij worden de gitaren nog eens extra opgepoetst en gestemd, de kelen gesmeerd en de drums opgespannen. En dan gas erop.