Gisteren werd op de Ringbaan-Noord een verkeerscontrole gehouden door o.a. de politie, belastingdienst en RDW.

Tijdens de controle negeerde een automobilist de stoptekens van de politie en sloeg op de vlucht. Hij kon na achtervolging op de Hushoverweg worden aangehouden. Deze man wordt er van verdacht een illegale handel in sigaretten te hebben, dat meldt de politie vandaag via Facebook. Hij had ruim 9000 euro cash geld bij zich. Dit geld werd in beslag genomen. Tevens had de man nog een gevangenisstraf van 20 dagen open staan.

Andere zaken naast de controle

Ook is er gisteren een hennepkwekerij opgerold in Heythuysen. Hier werd een motor in beslag genomen vanwege het mogelijke wederrechtelijk verkregen voordeel van de verdachte. Verder werd er vandaag een 29-jarige Nederweertenaar aangehouden op verdenking van witwassen. Bij hem werd een Mercedes A45 AMG in beslag genomen in samenwerking met politie van Politie Peel en Maas.

Justitie zal zich over de 3 zaken gaan buigen. Heb je vermoedens van illegale praktijken? Bel dan 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000.

Foto via: facebook.com/politieweert