Appelboom voor Jaylinn geplant

Plaats een reactie

(Foto’s) Jaylinn werd op 3 mei jl. geboren als 50.000ste inwoner van Weert. Om dit te vieren gingen gouverneur Bovens en burgemeester Heijmans bij Jaylinn en haar ouders op 10 mei op kraamvisite.

In mei werd aangekondigd dat de geboorte van de 50.000ste inwoner ook wordt herdacht door het planten van een appelboom. Deze is geplant op Boshoven, de wijk waar Jaylinn woont.

Die appelboom werd vandaag door haar ouders geplant in het bijzijn van de burgemeester. Dat gebeurde op het ‘Vrakkerplein’ (terrein tussen de Boshoverweg en de Tobbersdijk). De burgervader fungeerde even als oppas terwijl de ouders van Jaylinn de boom plantte.

Keuze voor een appelboom

De herdenkingsboom is een appelboom, want dat is de boom van de liefde. Hij staat symbool voor liefde, vertrouwen en dankbaarheid. Vroeger werd deze boom naast het huis geplant ter bescherming, maar ook om liefde te ontvangen.

De prachtige bloesem van de appelboom is het teken dat de lente is begonnen, maar ook in het najaar is deze boom een lust voor het oog. De boom blijft klein, maar draagt grote vruchten. De traditie leert dat de laatste appel altijd aan de boom moet blijven hangen, om voor het volgend jaar zeker te zijn van een goede oogst.

Bij de appelboom staat een bordje waarop staat vermeld dat de boom is geplant vanwege de 50.000ste inwoner van Weert.

[nggallery id=’8030′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie