Erg warme Hema IJzeren Man loop

Zondag 2 juni werd vanaf 1980 de 471e “volksloop” gelopen. Nu bekend als“Hema IJzeren Man Loop”. Om 10.00 uur werd er gestart door bijna 130 deelnemers.

Deze keer waren er zomerse temperaturen. Om 9.00 uur was het al 23 graden en tegen 11.00 uur liep de temperatuur op naar de 30 graden. Het was dus extra zwaar door de plotselinge hitte. Veel deelnemers liepen daarom ook een kortere afstand.

Door de afzetting van de Kempenweg, in verband met de de EK- triathlon, kwamen sommigen te laat aan de start. Echter was dat volgende organisatie met de huidige tijdmeting niet zo`n probleem. De bruto- tijd wordt wat langer, de netto- tijd is de tijd die je gestart en gefinisht bent. En dat is dan jouw correcte tijd.

Ook was er volgens de organisatie wat hinder van de fietstocht De Bloem van Weert. De uitgezette fietsroute kruiste het parcours van de Hema IJzeren Man Loop. De organisatie laat weten de communicatie te betreuren. “De ergernis voor de deelnemers heeft een negatief effect hebben op elke organisatie. En dat is spijtig”, aldus de organisatie.

Veel jeugdige deelnemers namen deze keer deel met hun vader, moeder of oma of opa. Plezier voor twee dus. Enthousiaste gezichten aan de finish. Voor de kleinere deelnemers van de 1,3 en 2,5 kilometer mag dat nu elke keer. Breng je vader of moeder mee en loop samen. Dat stimuleert beide partijen. Alle jeugdige lopers kregen een medaille aangeboden voor hun deelname.

Ook wonnen diverse deelnemers een waardebon van Palmen Sport of een waardebon van de Hema. De deelnemers die in 2019 8 keer meedoen aan deze Hemaloop maken kans op een schitterende ATB van Richard van Alphen.

Deze loop werd mede mogelijk gemaakt door Bier en Spijzenlokaal Dennenoord en Wertha Bieren. Zondag 7 juli lopen we de volgende “Hema IJzeren Man Loop”. Kijk hiervoor op www.avweert.nl.