10e editie GartenFest in beeld

(Foto’s) Na 9 succesvolle edities was het zaterdag het grote moment daar, de #10 van het GartenFest in Tungelroy. Ook de 10e editie was er weer één die bij zal blijven.

De roots van GartenFest liggen in 2003 toen een handjevol Tungelroyse vrienden besloten om op een gezellige zomeravond de barbecue aan te steken en een kratje bier open te trekken. De jongerenvakantie zat er net op, de vele fantastische vakantiefoto’s waren snel ontwikkeld (echt old skool van een fotorolletje) en werden die avond wereldkundig gemaakt. Inmiddels is dat tuinfeest uitgegroeid naar een serieus feest met honderden bezoekers, dit jaar in de tuin van de Toerist aan de Maaseikerweg.

Misschien wel hét belangrijkste ingrediënt binnen het GartenFest concept is dat er zoveel mogelijk samengewerkt wordt met andere particulieren, ondernemers en verenigingen uit de regio om het festival van de grond te krijgen. Immers, samen staan ze sterk en kunnen ze veel realiseren tegen zeer geringe kosten. Velen zetten zich dan ook vrijwillig en belangeloos in.

De jubileum-editie was weer een gezellige en dan ook geslaagde editie. Bekijk een sfeerimpressie.