Kr8tig ondersteunt Roparunteam

Foto door: Foto Hammie

Nog enkele dagen te gaan tot de start van de Roparun 2019, die zal plaats vinden van 8 t/m 10 juni. De Roparun is een estafetteloop voor het goede doel met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam.

Een Roparunteam bestaat uit zo’n 25 personen waaronder begeleidende chauffeurs, verzorgers, cateraars, wegkapiteins, minimaal 2 fietsers en maximaal 8 lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon.

Naast de sportieve inspanning moet er ook inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het goede doel, dat is wellicht nog veel belangrijker. Dit doen ze door het organiseren van allerlei acties zoals bijvoorbeeld het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn teamleden verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. De drie teams met de hoogste opbrengst en de vier teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt, dé avond waarop ook de opbrengst bekend gemaakt wordt.

Team 213 Lencorunners en Kr8tig

Team 213 Lencorunners uit Venlo is een groep enthousiaste mensen die samen de Roparun (route Parijs – Rotterdam) wil volbrengen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit fantastische doel, opgericht uit liefde voor de mensen waar geen dagen meer aan het leven toegevoegd kunnen worden en door mensen die het hart op de juiste plek hebben. Daarnaast willen ze veel bekendheid creëren voor hun bijzondere team, want hoe breder de aandacht, hoe hoger de opbrengst zal zijn.

De start komt steeds dichterbij! Ze vertrekken namelijk 8 juni vanuit Parijs naar Rotterdam om een afstand van meer dan 500 kilometer af te leggen met 8 lopers, omgerekend zo’n 65 kilometer per loper! Dat is natuurlijk een behoorlijke prestatie, die door veel mentale steun een stuk lichter wordt gemaakt, de lopers putten enorm veel kracht uit het aanmoedigende publiek. Wat er voor, tijdens en na een Roparun gebeurd is onbeschrijfelijk en oprecht heel bijzonder te noemen.

Het team haalt veel geld binnen o.a. met de verkoop van wafels die worden gesponsord door leer/werkbedrijf Kr8tig uit Weert, uit 15 donaties hebben zij inmiddels ruim €3000,00 kunnen ophalen. Zo heeft men al een aantal dagen de Jumbo bezet om daar zoveel mogelijk klanten een zakje vers gebakken wafels te laten kopen voor het goede doel, hierbij werden ze ondersteund door de ervaren (wafel)bakkers van Kr8tig.

Kr8tig ondersteunt de Lencorunners omdat men dit belangrijk vind voor de sociale betrokkenheid en er uit voorgaande jaren een goede band is ontstaan tussen het bedrijf en de lopers. Kr8tig stelt de bestelbus dit jaar dan ook al voor de 3e keer ter beschikking voor het vervoer van materialen, voedsel en de teamleden zelf. Belangrijk voor de lopers en de rest van het team is uiteraard gezonde en gevarieerde voeding, en ook daar zal Kr8tig zorg voor gaan dragen met lekker vers brood en een heerlijke warme maaltijd.

Ook uit Weert zal een team deelnemen aan de Roparun, dat is team 142 genaamd ,,2punt0” die momenteel een opbrengst van bijna € 10.000,00 op de teller hebben.
Meer info over de Roparun vind je in dit filmpje: https://youtu.be/0VN-wU120Ak.

Alle info omtrent het team 213 Lencorunners vind je op hun facebookpagina: https://www.facebook.com/team213Lencorunners/