Voetbalmeiden SV Budel gehuldigd

Algemeen Cranendonck Reageer 3 min. leestijd
Foto door: Foto Hammie

Budel – (Foto’s) Woensdagavond ontving wethouder van sport Marcel Lemmen van de gemeente Cranendonck een bijzonder sportteam op het gemeentehuis in Budel.

De voetbalmeiden MO 13-1 van SV Budel, getraind door Roy van Hunsel, William Vlassak en Johan van Leeuwen, had het voor elkaar gekregen ongeslagen kampioen te worden in de jongenscompetitie dit seizoen. Dit nadat ze vorig jaar al ongeslagen kampioen geworden waren in de meidencompetitie onder de 13 jaar.

Deze unieke prestatie was reden voor de gemeente Cranendonck om het team daarmee te feliciteren. Wethouder Lemmen had voor alle speelsters een mooie medaille klaar liggen en tijdens het toespreken van de meiden had hij nóg een verrassing, iedereen mocht mee naar de om de hoek gelegen Ijssalon Pierre om daar te smullen van een lekker ijsje.

Of dit dan uiteindelijk toch wel het hoogtepunt was van de competitie? Jazeker deze titel is met stip de allermooiste! Al was het kampioensfeest en eigenlijk de gezelligheid tijdens de hele competitie ook één groot feest. Want dat de meiden dikke vriendinnen zijn, dat is zeker!

Samen hebben ze een heel mooi doel behaald, want wie kan nu zeggen dat ze kampioen is van de jongenscompetitie? Normaal zijn het die “domme jongens” die de meiden uitlachen maar nu werden die mondjes toch wel even gesnoerd. De Budelse meiden zijn de afgelopen competitieperiode de grote schrik geworden van alle jongensteams in de regio.

Voor zover bekend zijn ze naast een Utrecht’s en Haarlem’s team het enige meidenteam dat ongeslagen is in de jongenscompetitie. Deze meiden zijn niet te stoppen zeggen de drie trainers: “We hadden nooit gedacht dat ze zelfs in de jongenscompetitie zulke prestaties neer zouden gaan zetten, want plezier hebben in het spel dat stond op plek 1. Het is een prachtige groep meiden die gedreven zijn om van de vele jongens te winnen, het liefst elke week weer. We hopen deze kroost zo lang mogelijk bij elkaar te houden en wie weet waar ze nog tot uit gaan groeien!”.

Wethouder Lemmen was er in ieder geval van overtuigd dat er over een jaar of 6 wel een nieuwe Lieke Martens, Kika van Es, Jackie Groenen of Danielle van de Donk te halen valt uit dit Brabantse meidenteam. Wennen aan het tenue hoeven ze in elk geval zeker niet, ze komen nu ook al wekelijks uit in Oranje! Het vriendinnenteam zoals ze zichzelf noemen is ruim 6 jaar geleden gestart met meidenvoetbal bij de plaatselijke club SV Budel.

Bekijk een bijdrage van Foto Hammie.
[nggallery id=’8008′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie