Nader onderzoek bruggen

De gemeente Weert heeft begin dit jaar in samenwerking met Rijkswaterstaat bij diverse bruggen en viaducten de onderhoudstoestand laten inspecteren. De resultaten van deze eerste inspectie geven aanleiding om bij twee bruggen, het viaduct Hushoven en de Boshoverbrug, nader onderzoek uit te voeren.

Door het nader onderzoek uit te voeren krijgen ze beter inzicht in het onderhoud dat de komende tien jaar nodig is. Voor dit onderzoek is het nodig tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen en een dag de Suffolkweg af te sluiten.

Op dinsdag 18 juni tussen 8.00 en 12.00 uur worden voor deze onderzoeken kleine tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen ter hoogte van het viaduct Hushoven op de Eindhovenseweg (richting centrum) en op de Azaleaweg. Op de Industriekade bij de Boshoverbrug gebeurt dat op die dinsdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Al het verkeer kan op 18 juni op deze locaties doorgang vinden.

Afsluiting

Op woensdag 19 juni wordt in verband met werkzaamheden onder de Boshoverbrug de Suffolkweg Zuid van 7.00 tot 16.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt dan via de Ringbaan West en Kazernelaan omgeleid.