Update 10.37 – Bakkerij Korsten, vlaaienbakker van Weert sinds 1932, zou momenteel in zwaar weer verkeren.

Medewerkers van de bakkerij hebben maandagavond bericht gekregen met de mededeling dat alle vestigingen van Korsten dinsdag gesloten blijven. Volgens de medewerkers wordt mogelijk het faillissement aangevraagd. Korsten is om een reactie gevraagd, maar heeft tot op heden niet gereageerd.

De medewerkers worden morgen verder ingelicht over wat er precies aan de hand is en wat het vervolg zal zijn.

Naast het hoofdfiliaal aan de Maaspoort is de bakkerij uitgegroeid tot een gemengde bakkerij met 8 winkels, waarvan 6 in Weert, 1 in Nederweert en sinds 2014 ook in Budel-Schoot.

Update 17.17u
De Limburgse media melden dat het faillissement al is uitgesproken, maar de rechtbank heeft nog geen definitieve insolventie gepubliceerd op rechtspraak.nl. WdG wacht eerst de reactie vanuit Korsten of de officiële publicatie van de Rechtbank af.

Update 19.28u
Medewerkers van Korsten bevestigen dat er inderdaad een faillissement is. De winkels blijven voorlopig dicht. Er wordt gezocht naar een overnamekandidaat.

Update 10.36u
Vandaag heeft de rechtbank het faillissement officieel gepubliceerd: https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/details/03.lim.19.177.F.1300.1.19. Dhr. Brouns van Boels Zanders Advocaten uit Venlo is aangesteld als curator.

19 REACTIES

 1. Dit is voor mij ongelooflijk, zo een prachtbedrijf met zo een fijne kwaliteit, waar gaat het naar toe?

 2. Er zijn wel meer pracht bedrijven aan hun succes kapot gegaan.
  Dit wordt ook wel eens een luxe probleem genoemd.
  Je kunt wel opdrachten krijgen van duizenden vlaaien per dag, maar als je de bekwame mensen en middelen om ze te bakken niet hebt, dan is het sprookje van korte duur.

 3. Vreemd. Bij de vestigingen waar ik wel eens kom is altijd volk, ze hebben recent nog een nieuwe vestiging geopend, en de bestelwagentjes met vlaaien rijden af en aan zoals altijd.
  Dus hoe kan dat verkeerde bedrijfsvoering zijn die onder aan de streep niet genoeg oplevert? Zo hebben ze het altijd gedaan…

 4. Als jij het allemaal zo goed weet ga je toch naar korsten toe om te helpen, er is trouwens helemaal niks bevestigd dat zij in zwaar weer zitten.
  Maar jij krijgt van mij een stem tegen met je onzin.

 5. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn van de buitenkant bij sommige bedrijven.
  Maar je moet je wel bedenken dat de winstmarges soms heel laag ( 1a 2 %) kunnen zijn van de omzet.
  Er hoeft een jaar maar weinig tegen te zitten en het loopt fout af.
  Wat betreft bakkerij Korsten….dit bedrijf heeft teveel winkels en neven activiteiten, die het rendement drukken.
  Ook geldstromen moeten bij bedrijven volgens de wet, en transparant zijn…of dat bij dit bedrijf is weet ik niet.
  Dus ..terug naar de basis….en een algehele reorganisatie.!!
  Voorbeeld voor bakkerij Korsten is, bakkerij Vries op Boshoven….één winkel en geen gekke dingen eromheen.

 6. Ik ga niet de expert uithangen. Ik wens de medewerkers en directie veel succes toe. Hopelijk komt alles goed.

 7. Ik haalde eerder altijd brood bij de Jumbo, maar voor een kwartje meer heb je een bakkers brood. Daar zit merkbaar verschil in. Het vlees van de Jumbo [en eigenlijk alle supermarkten] is ook ernstig ondergeschikt aan het vlees van een slager. En als je niet per se elke dag vlees hoeft te eten, is het bij de slager prima betaalbaar.

 8. Sinds de nieuwe Jumbo op Leuken er is met hun eigen bakkerij, kom ik inderdaad minder vaak bij Korsten. Zelfde geld voor Top Rob de slagerij naast Korsten op de Maaspoort. Ook deze bezoek ik minder door het aanbod van vlees bij Jumbo. Dadelijk gaat de nieuwe Jan Linders open en dan gaan we massaal daar weer eens een kijkje nemen naar de kwaliteit die men daar wil bieden. Probeer je klanten maar eens te binden, moeilijk lijkt mij dat.

 9. Bah … wat ben jij toch een vervelend persoon. Alweer zo’n vuige insinuatie tussen de regels door “Ook geldstromen moeten bij bedrijven volgens de wet, en transparant zijn…of dat bij dit berdijf is weet ik niet.”.

  Jammer dat jij dit vaak nodig vind. Hiermee diskwalificeer jij jezelf.

 10. Als het een gezond financieel bedrijf is gaat men niet zomaar falliet, teveel huur- en loonkosten. Als je de eigen bakkerij op de Maaspoort al huurt en niet zelf in bezit hebt dan heb je hoge vastelasten. Moet je veel vlaai en brood voor verkopen om winst te maken. Groei en nieuwe huurpand een helpen dan niet mee.
  Ze zijn helaas falliet, wat gaat niet falliet in Weert.
  Jammer voor het personeel, onzekerheid en vind dan masr eens nieuw werk.

 11. Sterkte voor de eigenaren en personeel , jammer weer een bekende ondernemer weg .Toch zonde als je zolang al zaken hebt . Na de bv speelgoed- en kledingzaken die ten onder gegaan zijn aan online shoppen kan de bakker ook niet opboksen tegen de supermarkt of hoe is het ,ze zijn toch pas geopend op Leuken nog ? Steeds meer leegstand ,winkelen wordt er niet leuker op .

 12. Tsja weet je, bakkers moeten altijd best veel weggooien (vers gebak kun je niet lang bewaren). En hoe meer zaken je hebt, hoe lastiger het winkelvoorraadbeheer wordt. Plus de huren, personeelskosten, wagenpark, etc. geeft dat behoorlijk uitgaven.

 13. https://slagerijtwanras.nl/
  Heb je echt vlees !

  Supermarkt is allemaal geplakt vlees!
  Rotzooi dus .

  Bakkerij Korsten ; ….
  Had geen schijn van kans !

  Gemeente Weert doet dit allemaal de mensen aan (Bedrijven) !
  Hun geven toestemming voor uitbreiding van winkels…. ze hadden nooit toestemming moeten geven dat Supermarkten brood gingen bakken zelf ! …..

  Voorbeeld :
  Gemeente Nederweert weet op voorhand als er een Action winkel zou komen in Nederweert dat binnen een half jaar de Hema winkel in Nederweert moet sluiten wegens geen klanten meer.
  Daarom komt daar al jaren geen Action winkel.

  Zo moet Gemeente Weert ook gaan denken voor Bedrijven en winkels.
  Zo dat alles verdeeld blijft onder de bedrijven.

 14. Korsten gooide niet veel weg, iedere zaterdag werd het overschot aan producten verkocht bij de ” heilige boom” aan de Maaseikerweg. Hier werden de minder bedeelde voorzien van brood en vlaai. Verder waren er diverse ondernemers die de restanten vlaai afnamen aan een zacht prijsje, denk aan een fietscafe. Dus weggooien gebeurde er niet zo veel.

 15. Hoe kun je nog 2 zaken openen terwijl je al weet dat je er aan gaat want dit komt niet in een week naar boven…..

 16. Ik weet niet wat plakvlees is, maar als nu iedereen besluit om zijn vlees bij de slager om de hoek te gaan halen wat denk je dan wat er gaat gebeuren.
  En de gemeente bepaald niet wie zich vestigd in een gemeente, niet in weert en niet in Nederweert.
  Dat zou ook raar zijn want als ik een fietswinkel wil beginnen maar krijg geen vergunning omdat anders de lokale fietsboer niks meer kan verdienen.

 17. Zo is het precies. Dit had de wethouder van broodzaken en gebak nooit mogen toestaan. Wellicht dat hij eens een kijkje kan nemen bij de Jumbo en zeggen dat de oven 2 graden lager moet. Ik vond de croisantjes iets te hard gebakken de laatste keer.

  Dit is per slot van rekening toch een zaak van de gemeente zou ik zeggen.

  Wat betreft het vlees ben ik het wel gedeeltelijk met je eens. Veel vlees in de supermarkt is ronduit slecht, geplakt en/of ontdooid.

  Maar het massaal gemaakt brood en gebak in de supermarkt is de laatste jaren van veel betere kwaliteit geworden en voor een groot aantal producten vind ik het kwaliteitsverschil zo klein dat het niet het prijsverschil rechtvaardigd.

Comments are closed.