(Foto’s) Ongeveer 300 belangstellenden waren dinsdagavond in de Weerter wijk Fatima aanwezig bij ‘Gluren bij de Buren’, georganiseerd door de Aldenborgh, in nauwe samenwerking met de Weerter stadgidsen. Het thema dit jaar was de ‘industriële ontwikkeling van Weert de laatste 200 jaar’.

Na een presentatie over ‘Weert door de eeuwen heen’ door stadsgids Harrie Mennen, wandelde het gezelschap in negen groepen via verschillende routes door de wijk Fatima en de stationsbuurt.

Op acht verschillende locaties waren stadsgidsen aanwezig om uitleg te geven over o.a. Bisschoppelijk College, Theater de Huiskamer, Ursulinencomplex, Postkantoor, Waaggebouw, Smeets drukkerijen, het voormalige hotel Jan van Weert, het NS station, Antje van de Statie en de verdwenen bedrijven langs de Parallelweg (o.a. Landbouwbond St. Isidorus, Artola en de Limco).

De avond werd informeel afgesloten in café De Tramhalt. Bekijk een sfeerimpressie.