Gluren Bij De Buren in Fatimahuis

‘Weert wordt wakker gekust’, zo omschrijft drs. Frits Nies de ontwikkeling van Weert in de 19de eeuw in het in maart 2019 gepresenteerde boek “Weert ‘Parel van de Heide…’ …in de 19de eeuw”.

Voor de Stadsgidsen regio Weert een mooie aanleiding om hier een speciale stadswandeling over te maken. Tijdens Gluren bij de Buren op 16 juli kun je hiermee kennis maken. Aan de hand van oud beeldmateriaal zie je in het Fatimahuis de industriële ontwikkeling van Weert langs de Zuid-Willemsvaart. Natuurlijk komen o.a. de Zwieëgel (de lucifersfabriek), de Meelfabriek, de Wertha Bierbrouwerij, de Graanhandel van Bolle Jan en de Weerter Scheepsbouw Maatschappij voorbij.

Ook de spoorlijn speelde een belangrijke rol bij de industriële ontwikkeling van Weert. De wandeling voert onder andere langs het Station, de IJzeren Rijn, Antje van de Statie, Platinal en d’n Dipo. Maar natuurlijk ook langs de oude Smeets Drukkerijen, sinds dit jaar ook historie. De afsluiting is op een van de vele Weerter terrassen.

Deelname gratis. Aanvang: dinsdagavond 16 juli om 19.00 uur in Fatima Huis, Coenraad Abelsstraat 31a Weert.