In memoriam: Harrie Steeghs

Foto via G.A.W. / Erfgoedcluster Weert

Oud-wethouder van Weert en ereburger Harrie Steeghs is op 10 juli op 80-jarige leeftijd overleden. Hendrik Martin Johannes Steeghs werd op 6 september 1938 in Weert geboren en woonde de laatste jaren in Stramproy. Hij was gehuwd en had drie kinderen.

In 1974 werd de heer Steeghs voor de eerste keer gekozen in de Weerter gemeenteraad. Hij nam daarin zitting voor Lijst 5, die de belangen behartigde van de wijk Leuken en het kerkdorp Swartbroek. In 1978 ging Lijst 5 op in het CDA. Vanaf die tijd had de heer Steeghs namens deze politieke partij zitting in de gemeenteraad. In 1982 werd hij wethouder met als portefeuille Gemeentewerken en -bedrijven, Milieu en Sport. Ook na de verkiezingen in 1986 hield hij deze portefeuille. In 1990 werd de heer Steeghs lijsttrekker voor het CDA-Weert. Voor de derde opeenvolgende periode werd hij benoemd tot wethouder en fungeerde hij vanaf dat jaar tevens als loco-burgemeester. Deze functies vervulde hij tot eind maart 1994.

De heer Steeghs is in maart 1994 ook benoemd tot ereburger van de gemeente Weert vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de stad Weert en haar inwoners. Het afscheid vindt plaats op zondag 14 juli om 10.00 uur in het crematorium in Weert.