Resten uit middeleeuwen op Laar

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s) Momenteel vindt er een archeologisch onderzoek plaats op Laar in het gebied waar Kampershoek 2.0 in ontwikkeling is.

De opgraving is al zo’n twee weken bezig en de onderzoekers zijn op een aantal bijzondere ontdekkingen uitgekomen. Zo heeft men resten van een 16 meter brede gracht aangetroffen. Waarvoor deze gracht destijds diende weet men nog niet.

Verder werden er resten aangetroffen van een groot huis uit de Middeleeuwen. Het huis was destijds zo’n 30 bij 13 meter groot. De opgraving vindt plaats aan de Sint Sebastiaanskapelstraat. Bekijk een impressie van de werkzaamheden.

[nggallery id=’8092′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie