Brandweer Nederweert met de tijd mee

Plaats een reactie

Nederweert – (Foto’s/video) Woensdagavond werd de start van de nieuw te bouwen brandweerkazerne aan de N275 in de gemeente Nederweert met een symbolische handeling gemarkeerd. Dat gebeurde met de nieuwe tankautospuit van de brandweerpost Nederweert nadat deze wagen eerst werd ingewijd.

Het symbolisch moment vond plaats in aanwezigheid van een afvaardiging van het gemeentebestuur, de postcommandant van Nederweert, de directie van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en het personeel van de brandweerpost Nederweert. Ook de direct omwonenden en de dorpsraad waren voor het feestelijke moment uitgenodigd.

Start bouw

Deze week starten de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe kazerne. In de dagen ervoor zijn al voorbereidingen getroffen zodat vandaag de officiële start gemaakt kon worden. Burgemeester Evers verrichtte een ‘eerste’ handeling door het slot van het terrein open knippen met hydraulisch gereedschap.

Informeel afscheid burgemeester Evers

Burgemeester Evers, zijn vrouw en (klein)kinderen werden thuis met de nieuwe tankautospuit en andere brandweervoertuigen opgehaald en naar de Smisserstraat gebracht voor de eerste handeling om de start van de bouw te markeren en gelijktijdig informeel afscheid te nemen van de volledige brandweerpost Nederweert.

De toekomstige oefenplaats van de brandweerkazerne krijg de naam Burgemeester Evers Plein. Evers mocht deze verrassing tijdens de bijeenkomst onthullen.

Nieuwbouw nodig

De bouw van de nieuwe kazerne is onder meer nodig, omdat de bestaande kazerne aan de Gutjesweg sterk gedateerd is. Aanpassen vraagt een flinke investering. Ook de ligging is vanwege de huidige verkeersstructuur in Budschop niet optimaal. De wettelijke opkomsttijden werden daardoor niet gehaald.

De nieuwe kazerne is een duurzame kazerne en wordt gekoeld en verwarmt met luchtwarmtepompen. Hierdoor is het uitvoeren van een gasaansluiting overbodig geworden. De benodigde stroom die hiervoor nodig is wordt opgewekt door zonnepanelen.

Veiligheid staat voorop

Als portefeuillehouder voor de openbare orde en veiligheid heeft burgemeester Evers zich sterk gemaakt voor een nieuwe brandweerkazerne. “Samen met de brandweer Nederweert en de Veiligheidsregio Limburg-Noord richten we een robuuste brandweerpost op voor de lange termijn. Het zorgt voor het langdurig en duurzaam waarborgen van de veiligheid in Nederweert”, aldus de burgemeester.

Video via Youtube

https://youtu.be/0TQJKrZLRis

[nggallery id=’8148′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie