(Foto’s) De hulpdiensten zijn woensdag gealarmeerd voor een gewonde fietser in het Kempen-Broek gebied.

Het slachtoffer was lichtgewond geraakt op een fietspad tussen de Lozerweg en Meerlingweg in Altweerterheide. Echter was de locatie erg slecht bereikbaar voor hulpdiensten vanwege de (smalle) zandpaden, geen bewegwijzering en ook waren de paden versperd met slagbomen.

Uiteindelijk werden twee ambulances, waarvan één uit Brabant opgeroepen om een begaanbare route naar het slachtoffer kunnen vinden. De brandweer van Stramproy werd gealarmeerd om het slot van een slagboom te forceren.

Uiteindelijk liep het allemaal goed af. Gelukkig was er geen grote spoed nodig, maar het kostte ruim anderhalf uur om bij het slachtoffer te kunnen komen. Het slachtoffer is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

4 REACTIES

  1. Als je in natuurgebieden gaat fietsen of wandelen, weet je dat hulpdiensten je zeer moeilijk kunnen localiseren en tevens zeer moeilijk kunnen bereiken.
    Let dus extra op en ga zelden alleen zo een natuurgebied in…..zeker de wat op leeftijd zijnde mensen ….met een mindere conditie….
    Verder is in dit geval bij de definitie ” licht gewond” de vraag of er zoveel hulpdiensten aanwezig moet zijn, en tevens de vraag of een licht gewonde afgevoerd moet worden met een ambulance naar het ziekenhuis……nou ja ,,het zal wel nodig zijn geweest…

  2. Goed dat er zo hard uitgerukt werd ! Je weet immers nooit wat er gebeurd . . . . . . Stel dat deze eprsoon ONDERKOELD was geraakt door de regen ! ! . . . Daarom vind ik dat er heel goed gehandeld is en het was denk ik nodig om 3 voertuigen te sturen . . . . Maarnaltijd opletten en altijd een NOODPAKKETJE meenemen als je zo in de wildernis gaat wandelen of fietsen ! !N

  3. Natuurgebied of niet de openbare wegen en fietspaden moeten onderhouden en goed toegankelijk zijn. Ga eens in Weert een rondje met de auto of fiets en kijk eens hoeveel achterstallig onderhoud er is… En dan bedoel het onderhoud wat al 10jaar niet gebeurd is. Ik denk dat als er in Weert in een of ander weiland of bos brand ontstaat dat het niet te doen is voor hulpdiensten om ter plekke te komen met alle gevolgen van dien. Nu gaat het hier om ligt letsel maar dit had ook spoed kunnen zijn en dan is iedere minuut er een.

Comments are closed.