Kunstveiling voor Team Mont Fou

Ria van der Vorst-Hoogeveen (59) is kunstenares en heeft uitgezaaide borstkanker. Ze leeft in kostbare cadeautijd en wil graag iets extra’s doen voor “Team Mont Fou”. Haar partner Jos van der Vorst heeft al enkele jaren een team van heren die zich inzetten voor diverse goede doelen, o.a. de Roparun Den Helder/Maastricht, SamenLoop voor Hoop Weert en nu met het “Team Mont Fou” zetten zij zich in om in september a.s. de Mont Ventoux te gaan beklimmen voor KWF en Toon Hermans Huis in Weert.

Ria: “Deze jongens, bestaande uit Jos van der Vorst, Ger Comijns en Peter van Lierop, gaan de Mont Ventoux, de mooiste berg die ik ken, fietsend beklimmen. John van der Sommen en Ron Vonken gaan mee als begeleiders/verzorgers. Nu zul je zeggen: ahh dat hebben al zoveel mensen gedaan… klopt maar zij gaan dan ook niet gewoon 1 keer de berg omhoog maar liefst van alle 3 de kanten omhoog en dit willen ze binnen 24 uur voor elkaar hebben. De laatste keer omhoog gaan ze samen met de Toons Toppers! Bij elkaar 68 kilometer, dus een beetje gek moet je hier wel voor zijn, vandaar de naam “Team Mont Fou”.

Veiling kunstwerken

Ria is al jarenlang cliënt van het Toon Hermans huis in Weert, waar zij iedere donderdagmorgen deelneemt aan de schilderclub. Ria heeft speciaal voor Team Mont Fou vier kunstwerken gemaakt van in totaal vier dames in dezelfde stijl maar in andere posities en met andere kleuren. De kunstwerken worden vanaf 1 augustus bij Restaurant OH30 in de prachtige molen geëxposeerd, waarna ze op dinsdag 27 augustus om 20.00 uur onder de hamer komen. De opbrengst hiervan gaat voor 60% naar het KWF en 40% naar het Toon Hermans huis in Weert. Vanaf 1 augustus kan men tijdens reguliere openingstijden bij restaurant OH30 vrijblijvend een kijkje komen nemen om de kunstwerken te bewonderen.

KWF en Toon Hermans Huis Weert

Ria: “In 2003 werd bij mij borstkanker geconstateerd. Ik was destijds 42 jaar oud, er volgden operaties, chemokuren en bestralingen. Daarna was het rustig. Helaas 8 jaar later werden er bij mij uitzaaiingen geconstateerd, inmiddels ook al in mijn longen en lever. Ik ben dus aan het overleven in mijn kadotijd. In de afgelopen 16 jaren is voor mij gebleken hoe belangrijk het is dat we allemaal samen deze nare ziekte zoveel mogelijk kunnen bedwingen. Onderzoeken van KWF zijn daarom erg belangrijk, waardoor de medische wereld mij al zo lang heeft kunnen helpen. Maar ook het Toon Hermans Huis in Weert waar ik nu alweer zo’n 7 jaar kom, geeft mij mentale en sociale ondersteuning. Iets wat ik hard nodig heb. Daarom wil ik graag extra geld ophalen met de kunstwerken die ik speciaal hiervoor gemaakt heb.”

Team Mont Fou hoopt op een grote opkomst op dinsdag 27 augustus a.s. Iedereen kan komen deze avond, de ontvangst is vanaf 19.30 uur. Onder leiding van Cindy Denessen-Bastiaans zullen de vier kunstwerken vanaf 20.00 uur geveild gaan worden voor dit mooie goede doel.