(Foto’s/video) Vrijdag zijn de hulpdiensten rond 3.15 uur gealarmeerd voor een autobrand in de wijk Leuken.

Bij een geparkeerde auto in de Oogstraat was brand ontstaan. Een van de buurtbewoners probeerde het vuur in bedwang te houden met water uit een tuinslang. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur definitief te doven.

De autobrand werd met een blusdeken gedoofd. Door de autobrand op deze manier te doven kunnen eventuele sporen intact blijven. Er was dan ook het sterke vermoeden dat er sprake is van brandstichting.

De politie is ter plaatse een onderzoek gestart. De buurt is afgezocht naar eventueel achterlaten sporen. En omdat een grote vlammenzee is uitgebleven konden kon men nog achterhalen op welke manier er brand was gesticht. De auto raakte desondanks onherstelbaar beschadigd en wordt afgesleept door een berger.

Getuigen

De politie is nog op zoek naar getuigen of relevante informatie over de autobrand. Mogelijk hebben camerabeelden in de omgeving van de Oogstraat tussen 2.00 en 3.00 uur een verdachte situatie waargenomen. Heb je informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844. Wil je anoniem blijven? Bel dan met M. via 0800-7000.

Andere autobranden

Het is de derde (poging tot) autobrand in Weert in relatief korte tijd. Recentelijk kreeg de brandweer ook al meldingen van een autobrand op het Vrakkerveld (27 juli) en de Kloosterstraat (28 juli).

Video via Youtube

https://youtu.be/AEfPX0EfQpk