Avond4Daagse Altweerterheide gestart

foto: Gert van Elk

(Foto’s) De belangstelling voor de Avond4Daagse blijft onverminderd groot. Ondanks de wat hogere temperaturen verschenen gisteren meer dan 400 wandelaars in het Weerter kerkdorp Altweerterheide aan de start. Het merendeel van de mensen gaf aan dat ze tijdens de tocht nauwelijks last hadden van de hogere temperatuur.

Wandeltocht

De wandeltochten van zes en 10 kilometer vanuit het Weerter kerkdorp voerden gisteravond dwars over het erf en door de koeienstal van Groot Karelke, een van de ontginningsboerderijen van ‘Bolle Jan’ naar de boerengolf de Kruispeel. Hier werden ze ontvangen door een golfgezelschap dat de ‘verkeerde afslag’ had genomen en passeerden ze kleurrijke ‘schutterij’ en het vrolijk muziekgezelschap Vae Same.

Dat zelfs de ‘botste buffel smelt bij een stevige knuffel’ bleek bij de kinderboerderij De IJzeren Man. Veel deelnemers waren opnieuw onder de indruk van afwisseling in het gebied en de ludiek ‘pop-up acts’. De voor deze vierdaagse speciaal uitgezette routes voeren over paadjes waar wandelaars zelden komen.

Meedoen aan de wandel4Daagdse

Vandaag (woensdag) voert de wandeling onder meer naar – het voormalig Ambonezenkamp in de Tungelderwal. Geïnteresseerde wandelaars zijn alle avonden om zes uur welkom bij De Paol in Altweerterheide.

Bekijk een bijdrage van Gert van Elk.