Eerste Geldmaat van Weert op Moesel

Bij het winkelcentrum van Moesel is recentelijk de nieuwe Geldmaat geplaatst. Het is de eerste Geldmaat in Weert. De gele Geldmaat is ter vervanging van de oude Rabobank geldautomaat.

De geldmaten zijn herkenbaar aan de gele kleur en het logo, en worden in 2019 en 2020 geleidelijk zichtbaar in het Nederlandse straatbeeld. Eind vorig jaar maakten ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldmaat bekend samen te werken aan een bankonafhankelijk geldautomatennetwerk om contant geld in Nederland beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden. De drie banken starten sinds deze zomer met het stapsgewijs overdragen van hun automaten aan Geldmaat. Geldmaat, het voormalige Geldservice Nederland, beheert en onderhoudt al sinds 2011 de geldautomaten van de banken.

De vernieuwde geldautomaten blijven in de meeste gevallen op dezelfde plaats staan. Soms wordt een automaat verplaatst. Het ‘ontdubbelen’ van geldautomaten gebeurt voornamelijk in drukke dorps- en stadscentra, waar vaak meerdere geldautomaten op korte afstand van elkaar staan. Met het opnieuw inrichten van het geldautomatennetwerk wil men een evenwichtige spreiding realiseren. Hierbij houdt Geldmaat rekening met de criteria zoals die nu ook al gelden, zoals het aantal transacties, piekmomenten en de omgeving (bijvoorbeeld een winkelgebied of een uitgaanscentrum).

In Weert kan er op 9 locaties geld uit een automaat worden gehaald. De verwachting is dat in de wijk Leuken eind dit jaar ook een Geldmaat bij het nieuwe winkelcentrum aan het St. Jobplein wordt geplaatst.