(Foto’s) Op het pand waar restaurant La Cubanita zich wil gaan vestigen zijn afgelopen nacht posters geplakt als protest tegen de ‘zeurende’ buurtbewoners.

Het voormalige discotheekpand met een ingangen aan de Oelemarkt en Hegstraat is in tweeën gesplitst. Aan de Oelemarkt-zijde is inmiddels Restaurant Bregje gevestigd en het voornemen is om een de Hegstraat-zijde restaurant La Cubanita te vestigen. Bij de gemeente Weert is een plan ingediend om de gevel te wijzigen en een terras aan te leggen.

Buurtbewoners hadden bij de gemeente Weert bezwaar aangetekend tegen de plannen. Men vreest voor (geluids)overlast in de straat. De bezwaarmakende buurtbewoners krijgen nu te maken met een tegenprotest die de nodige aandacht trekt van voorbijgangers. Zo zijn er dus afgelopen nacht posters tegen te gevel geplakt met de teksten ‘La casa de Cubanita is welkom’ en ‘Stop met zeuren, laat La Cubanita gebeuren’.

5 REACTIES

  1. Als je in de STAD wil wonen hoort GELUID er bij. . . . als je dan ook nog eens dicht bij de OELEMARKT woont moet je helemaal weten dat GELUID er bij hort!! Dat de cafes dichtgaan wil niet zeggen dat het stil moet zijn NEE er mogen best terassen komen!! !!!! Anders moet je niet in de stad gaan wonen. . .. . .

  2. Dat geroezemoes op de achtergrond als je door een straat loopt geeft mij altijd een fijn gevoel. De wereld is van iedereen en geniet dan ook van elkaar. Ik zou graag ruilen met de buurtbewoners daar. Hoeveel kost een woning?

  3. Geroezemoes (zacht geluid) op de achtergrond hoor je niet. Als de wereld van iedereen is gedraag je dan ook daarna. Een woning kost 4 ton en die kun je kopen , niet ruilen. Maar dat was je eigenlijk toch niet van plan. Koop liever een paar nieuwe geitenwollen sokken dan zit en loop je er tenminste warmpjes bij.

  4. Zo dom is die reactie anders niet. Weertenaren staan bekend om het gezeur en bekrompenheid. Op deze manier blijft het een dorp. Een fucking tapas restaurant, waarom zou je hier zoveel overlast van kunnen verwachten? Zure boeren in dit dorp.

Comments are closed.