Tegenprotest La Cubanita in Hegstraat

(Foto’s) Op het pand waar restaurant La Cubanita zich wil gaan vestigen zijn afgelopen nacht posters geplakt als protest tegen de ‘zeurende’ buurtbewoners.

Het voormalige discotheekpand met een ingangen aan de Oelemarkt en Hegstraat is in tweeën gesplitst. Aan de Oelemarkt-zijde is inmiddels Restaurant Bregje gevestigd en het voornemen is om een de Hegstraat-zijde restaurant La Cubanita te vestigen. Bij de gemeente Weert is een plan ingediend om de gevel te wijzigen en een terras aan te leggen.

Buurtbewoners hadden bij de gemeente Weert bezwaar aangetekend tegen de plannen. Men vreest voor (geluids)overlast in de straat. De bezwaarmakende buurtbewoners krijgen nu te maken met een tegenprotest die de nodige aandacht trekt van voorbijgangers. Zo zijn er dus afgelopen nacht posters tegen te gevel geplakt met de teksten ‘La casa de Cubanita is welkom’ en ‘Stop met zeuren, laat La Cubanita gebeuren’.