Foto via: burgemeester Heijmans

Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontvingen de heer Beenders en de heer Verheijen op vrijdag 30 augustus een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van de vereniging Buurtbus Kelpen en omstreken. Beide heren kregen de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.J.H. (Jan) Beenders woont in het centrum van Weert.
De heer H.W. (Bèr) Verheijen woont in de wijk Laar.

Jan Beenders

De heer Beenders heeft in 1979 het initiatief genomen tot het oprichten van de vereniging Buurtbus Kelpen e.o. Al veertig jaar lang is hij onafgebroken secretaris en penningmeester. Hij voerde overleg met betreffende overheden en vervoerbedrijven. Hij doet de intake met de chauffeurs en maakt ze wegwijs binnen de vereniging. Hij verzorgt op zeer accurate wijze alle financiële zaken van de Buurtbus, zoals het aanvragen van subsidies en het vergoeden van onkosten aan de leden.

Bèr Verheijen

De heer Verheijen was 25 jaar bestuurslid en vrijwilliger bij de parochie H.H. Hieronymus en Antonius Laar. Hij was scheidsrechter en vrijwilliger bij Scheidsrechtersvereniging Weert. Vele jaren was hij actief bij scouting Hubovra. Sinds 1998 is hij bestuurslid en chauffeur bij de buurtbusvereniging Kelpen e.o. Daarnaast is hij toneelspeler en decorbouwer bij Toneelgroep Weert.

Foto via: burgemeester Heijmans