Ommetje Opera vol spektakel

(Foto’s) Vrijdag werd in Weert het ‘Ommetje Opera’ georganiseerd in de wijk Fatima. De wandeling, onderdeel van het Limburg Festival, zat ook dit jaar vol muziek en spektakel.

Muziek verbindt, kent geen grenzen en spreekt een universele taal. Zo ook in het Ommetje Opera van het Limburg Festival 2019. De deelnemers genote van opera als universele kunstvorm, gebracht door een keur aan zangers met de mooiste stukken uit diverse opera’s.

Ook dit jaar vormde de gemeente Weert wederom het decor. Acte de présence werd onder andere gegeven door de zangers uit de nieuwste producties van Opera Zuid, die niet meer uit het Ommetje weg zijn te denken. Zij namen de bezoekers mee de grenzen over naar daar waar muziek en mooie beelden zich verbonden en uiteindelijk tot één operaspektakel.

Onder regie van Geerte Schmitz en met medewerking van een diversiteit aan Limburgs toneeltalent smolt zang, dans en drama samen tijdens één wandeling. De voorstellingen vonden plaats in o.a. De Stadsbrouwerij, Fatima Huis, Rumoldeskapel en aan de Zuid-Willemsvaart.

Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).
[nggallery id=’8242′]