Terugblik muziekmiddag Cuba Adelante

Nederweert-Eind – (Foto’s) Afgelopen zondagmiddag 4 augustus hadden Mieke en Gerard samen met vrienden hun tuin weer helemaal ingericht voor de jaarlijkse muziekmiddag van hun stichting “Cuba Adelante”. Met elk weertype was rekening gehouden dus de hele tuin was overdekt.

Dit jaar vierden zij hun eerste lustrum en hadden er alles aan gedaan om een gezellige sfeer te creëren. Alles was in gereedheid gebracht voor een geslaagde middag. De drank stond koud en de barbecue, verzorgd door Ons Boerenerf uit Nederweert-Eind, was heet.

Inmiddels was ook het geluid in orde gebracht en de eerste artiesten kwamen binnen voor het soundchecken. Ook de eerste gasten kwamen al snel zodat om 2 uur de tuin al half vol stond. Het weer was schitterend en het publiek had er zin in, om 3 uur waren er al 200 aanwezigen. Kees Plat & Friends die er samen met Franky Stardust en gastzanger Dave, weer een geweldig feestje van maakten. Er werd gedanst, gelinedancet en gehost.

Om 16.00 uur werd er een pauze ingelast voor een toespraak van Mieke. Zij vertelde over het gedane werk van afgelopen jaar en het contact dat ze gehad hebben met NIRINT Shipping tijdens een bijeenkomst in Rotterdam. Deze rederij wil komende jaren 3 keer een container verschepen naar Cuba voor enkele stichtingen voor Cuba hier uit Nederland. Ook stichting “Cuba Adelante” mag hiervan gebruikmaken.

Tijdens de toespraak werd er al videocontact gelegd met Carlos, hun contactpersoon in Holguin. Hij had enkele kinderen uit een weeshuis meegenomen en ook mensen van zeer arme families waar de stichting al projecten had gedaan en nog gaat doen. Helaas was de verbinding van dien aard dat later toch alleen telefonisch contact mogelijk was. Het publiek was toch weer onder de indruk om die mensen rechtstreeks vanuit Cuba te zien, ook al was het beeld niet scherp.

Om het eerste lustrum een extra tintje te geven werd er ook een loterij gehouden met mooie prijzen van plaatselijke winkeliers maar ook van daarbuiten. Twee prijzen zijn nog niet opgehaald. De lotnummers zijn 92 en 221.

Mieke en Gerard kijken terug op een geweldig feest met en zeer hoge opkomst ( hun tuin wordt stilaan te klein). Het weer was ideaal, de mensen waren weer enthousiast maar het meest belangrijke is dat de opbrengst weer meer dan vorig jaar was, er staat nog veel te doen in Cuba, voor de weeshuizen maar inmiddels ook voor zeer arme gezinnen. Iedereen die weer bijgedragen heeft aan deze middag, hoe dan ook, heel hartelijk bedankt ook namens de mensen in Cuba.

Foto’s kun je bekijken op http://www.stichtingcubaadelante.nl/KEES-PLAT-FRIENDS/.

Bekijk een ingestuurde sfeerimpressie.