VVD Weert enquêteert havenbezoekers

Algemeen Politiek Weert 10 reacties 1 min. leestijd

Vanwege de tegenvallende bezoekersaantallen van de Weerter Passantenhaven heeft de gemeenteraad vorig jaar – mede op initiatief van de VVD – besloten dat de haven dit jaar vrijgesteld is van liggeld. Weerter VVD-raadslid Lars Lambers wil de Passantenhaven nieuw leven inblazen en bezoekt de haven deze zomer daarom vrijwel dagelijks om met passanten te spreken. Hij laat hen tevens een enquête invullen om in kaart te brengen hoe de haven aantrekkelijker gemaakt kan worden.

Lambers: “De bezoekers zijn allemaal erg positief over de enquête. Mensen waarderen het dat er eindelijk eens werk wordt gemaakt van de haven en willen net als veel Weertenaren ook dat deze centrale Passantenhaven weer tot bloei komt.”

De enquête wordt na het vaarseizoen 2019 aan het college van B&W aangeboden, zodat de uitkomsten meegenomen kunnen worden. Aan het einde van dit jaar neemt gemeenteraad opnieuw een besluit over het liggeld en de toekomst van de haven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties