Mooie mijlpaal Hema IJzeren Man Loop

Foto (door Rob Timmermans): v.l.n.r.: Albert Jan Kuiper, Adriaan Burgmans, Wim Janssen en Julie van Gerven.

Zondag vond de 474e Hema IJzeren Man loop plaats. Deze editie was een bijzondere loop. 1 september 2019 verwelkomden ze de 110.000ste deelnemer sinds april 1980. Een bijzondere prestatie.

Eerst werd Rob Crijns gehuldigd. Hij deed voor de 50e keer mee, ook een mooie prestatie. Daarna werd er prijzen uitgereikt aan Julie van Gerven uit Weert. Zij was de 109.999ste deelnemer. Daarna was het de beurt aan Adriaen Burgmans uit Bergeijk die de 110.001ste deelnemer was. Zij ontvingen allebei enkele cadeaubonnen.

Beide deelnemers waren dus net niet de 110.000ste deelnemer. De befaamde prijs, met de eer, was weggelegd voor Albert Jan Kuiper uit Luykgestel. Hij ontving een herdenkingsmedaille en diverse waardebonnen. Voor alle drie toch een aangename verrassing op de vroege zondagmorgen.

Na de prijsuitreiking werd er weer gestart door alle groepen. De weersomstandigheden waren weer uitstekend. Heerlijk loop-weer, warm maar goed te lopen. Voor de ruim 160 deelnemers werd om 10.00 uur het startsein gegeven.

Er werden nadien weer veel prijzen verdeeld onder de deelnemers. 6 Hema-bonnen, 7 Palmen Sport bonnen en 3 Sportbonnen van Leef- Studio Weert. Tevens waren er voor de jeugd weer zwembonnen van Zwembad de IJzeren Man in Weert en een Bacio-ijsbon. En vele deelnemers dingen weer mee voor de ATB, beschikbaar gesteld door Richard van Alphen Tweewielers uit Weert. Deze kunnen ze winnen als ze minimaal 8 keer deelnemen aan de Hema IJzeren Man loop.

Zondag 6 oktober is de volgende loop bij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord Voorhoeveweg 2 in Weert.

Foto (door Rob Timmermans): Rob Crijns en Wim Janssen