Hema IJzeren Man Volksloop onder frisse omstandigheden

Zondagochtend ging de maandelijkse Hema IJzeren Man Volksloop van start onder frisse omstandigheden. Het weer was deze morgen heerlijk, vooral met het zonnetje erbij.

Jeugd

De jeugd stond om 9.30 uur klaar aan de start, een tikkeltje ongeduldig vanwege de kou. Als eerste werden twee broers gehuldigd, Milan en Jarno Bovendeerd, voor hun tiende deelname aan de volksloop. Uit handen van Wim Janssen ontvingen ze hun herinneringsmedaille. Na de jeugdwedstrijden kregen alle jonge lopers een zak kruidnoten, ingekocht door Sinterklaas bij de Hema, waardoor de jeugd met een vrolijk gezicht huiswaarts keerde.

Progressie

Voorafgaand aan de langere afstanden werd Maria Stienen gehuldigd vanwege de indrukwekkende vooruitgang die zij dit jaar heeft geboekt. Als trouwe deelnemer heeft zij laten zien dat je, zelfs op latere leeftijd, door regelmatige deelname je conditie kunt verbeteren. Zij ontving de beker voor de meeste progressie bij de vrouwen op de vier kilometer van 2023 uit handen van Wim Janssen.

Start

Om 10.00 uur gingen de langere afstanden van start. De deelnemers liepen vijf verschillende routes langs het water van de IJzeren Man, wat een uitstekende loopomgeving is, vooral in de herfst wanneer de natuur op zijn mooist is.

Hongerklop

Voor een van de lopers op de 15,5 kilometer bleek de combinatie van kou en afstand te zwaar, waardoor hij door een hongerklop niet verder kon. Gelukkig greep de EHBO kordaat in en bracht hem met de motor terug naar de finish, waar hij kon opwarmen bij Dennenoord voordat hij weer veilig naar huis kon gaan.

Volgende loop

De volgende loop staat gepland op 7 januari 2024. Vanwege stijgende kosten is de organisatie genoodzaakt om de inschrijfgelden met minimaal € 0,50 te verhogen. Inschrijven is nu al mogelijk via deze link: https://inschrijven.nl/form/2024010716344-nl. De prijs voor voorinschrijving is vanaf 2024 € 3,00 en kan tot 4 januari, 24.00 uur. Betalen kan nu eenvoudig met iDEAL, waardoor het invullen van een bankrekeningnummer overbodig is.

Inschrijven op de dag van de loop kost € 4,50. Een jaarkaart is verkrijgbaar voor € 30,00 in plaats van € 36,00, waarmee je voor 12 opeenvolgende maanden ingeschreven staat. Deze jaarkaarten zijn aan te vragen via [email protected].