Leende – Update – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn zondag rond 17.15 uur massaal gealarmeerd voor een incident in een veld aan de Maarheezerweg Zuid in Leende. Ook de politie van Weert moest in actie komen.

Tijdens de prijsuitreiking van een autocross wedstrijd was een auto het publiek in gereden. Bij dit incident raakten vier personen gewond. Ze moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Twee personen zijn aangehouden.

Vechtpartij

Kort nadat de auto het publiek was ingereden ontstond er een vechtpartij. Het publiek belaagde de twee verdachten. Agenten moesten op linie gaan staan om de verdachten te beschermen en de rust te herstellen. De politie kwam hiervoor massaal ter plaatse.

Naast de politie van Cranendonck werd ook de politie van Weert ingeschakeld om bijstand te bieden. Verder werd er een politiehelikopter ingezet en stonden vier busjes van de Mobiele Eenheid klaar in Maarheeze voor het geval het verder uit de hand zou lopen.

Aanhoudingen en onderzoek

De politie is ter plaatse een onderzoek gestart. Twee aangehouden verdachten zullen worden gehoord. De aanleiding van het incident is mogelijk een uit de hand gelopen ruzie, zo meldt de politie. De twee aangehouden verdachten zijn een vrouw van 17 uit Veghel en een man van 21 uit Reuver.

Getuigen

Ben je getuige geweest en heb je nog niet gesproken met de politie? Neem contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Update: reactie organisatie
Bij deze willen ook wij uiteraard reageren op het spijtige voorval vanavond op onze cross te Leende.

Doorheen de dag hadden we samen met alle coureurs beslist om wegens overmacht maar 2 manches te rijden in plaats van 3. Nadat de cross reeds afgelopen was kwam de man zijn geld terugvragen waarop de organisatie niet inging. Daar de wedstrijd reeds een halfuur was afgelopen.

Vervolgens ontstond er een ruzie en kleine vechtpartij waarop de man boos is weggelopen, zijn auto heeft genomen en een aantal willekeurige mensen op het rennerskwartier heeft aangereden.

De cross van volgende week gaat niet door en we bekijken hoe het verder gaat maar dit kan wel eens de doorslag geven om volledig te stoppen met het autocrossgebeuren. Maar ook willen we een vereniging die 46 jaar bestaat niet zomaar opgeven..

Veel sterkte aan de slachtoffers, dit had nog veel erger kunnen aflopen..

Video via Youtube

https://youtu.be/-HsciJYCGIk

16 REACTIES

 1. Wat en IDIOTEN!! ! ! ! poging tot MOORD aanklagen en hun jonge leventje is VOORBIJ zoals het hoort wat een IDIOTEN…. .. .. .. .. ….. .. en dat voor een PAR TIENTJES. .. ..
  hoepleijk komt het met de slachtoffers snel goed en mag de organisatie door maar wat een IDOTEN

 2. Wat een achterlijke reactie, hoe kun jij nu weten welk publiek hiernaar toe gaat als je er nooit komt.
  En dan ben ik dus” aso of losgeslagen” blijf toch gewoon achter de geraniums zitten zemelaar.

 3. Dit soort “evenementen” trekt “losgeslagen publiek” aan…en de deelnemers zijn vaak aso figuren..!! Ik kom er nooit.!!

 4. Jij hallucineert in ieder geval. Ik lees nergens iets over gek zijn, maar jij voelt je meteen aangesproken. Dat valt wel op.
  PS: dit is niet de eerste keer dat jij dingen ziet, die anderen niet zien.

 5. Waar heb ik geschreven dat jij gek bent, ik maakte eerst een grap over gebruiken maar nu begin ik toch sterk te twijfelen.
  Al de derde keer dat je iets schrijft wat er niet staat.

Comments are closed.