Excursie werkzaamheden Laurabossen

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 1 min. leestijd
Foto via: Natuurmonumenten

Op zaterdag 14 september organiseert Natuurmonumenten een wandeling met de boswachter in de Laurabossen in Weert. Bosomvorming door het kappen van naaldbomen en aanplanten van loofbomen is onderwerp van de wandeling. Wandel je mee om 13.30 uur? Meld je aan op www.nm.nl/agenda . Deelname is gratis.

Verbinding voor vogels en vlinders

Tussen de graslanden en moerassen van de Kettingdijk en de heide van Defensie komt een verbinding. Naaldbomen maken hier plaats voor struiken, kruiden en nieuw aan te planten loofbomen. Soorten als de kleine ijsvogelvlinder en de nachtzwaluw profiteren van de geleidelijke overgangen in het bos en de verbinding tussen de meer open gebieden van het Kempen~Broek.

Variatie in het bos

In een aantal bosvakken maakt eentonig dennenbos plaats voor open plekken met aan te planten esdoorn, lindes en iepen. Aan de randen van enkele percelen wordt Amerikaanse eik vervangen door beuken.

Werk in uitvoering

In de periode oktober – december gaat de aannemer aan de slag met het boswerk. Een deel van de werkzaamheden is in het gebied waar de grazers lopen. Het veeraster wordt daarom tijdelijk verplaatst zodat grazers en werkzaamheden van elkaar gescheiden kunnen worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie