Gezellige Burendag in Park de Weijer

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s) In de wijk Biest vond de nationale Burendag plaats in Park de Weijer. Dit initiatief werd georganiseerd Werkgroep de Weijer, KBO “Altijd Jong” van de Biest en de Wijkraad de Biest.

KBO Altijd Jong de Biest had voor bloemen en struiken gezorgd die door de werkgroep met hulp van vrijwilligers werden geplant. De werkgroep en de Stichting Groen Weert hadden een begin gemaakt van het “Boomleerpad”. Zij vertelden iets over de bedoeling hiervan. Ook heeft de werkgroep afgelopen jaar een deel van het park zelf aangeplant met een grote verscheidenheid aan planten.

Op de Weijer genoten de buurtbewoners van de bloemen en de plantenpracht. Ook kon men genieten van een bijenoase, een insectenhotel, een bijenstand en prachtige vijver. Verder was er een smulhaag, een Limburgse vlechthaag in ontwikkeling en een boomgaard met hoogstam fruit. Intussen zijn er ook meer dan honderd verschillende bomen geplant waarvoor ze samen met Stichting Groen Weert een “Boomleerpad” aan het maken zijn. Er komen dan bordjes met informatie bij elke boom.

Maar het was vooral gezellig om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie kun je vinden op: biestblog.nl.
[nggallery id=’8475′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie