Hoedenwedstrijd in Weert

Om aandacht te vragen voor textielinzameling in Weert organiseert het Samenfonds0495 een ‘hoedenwedstrijd’. Onder begeleiding van Rick hebben leerlingen van het College een aantal mooie hoeden gemaakt van tweedehands textiel. Ook een aantal bewoners van Land van Horne hebben een hoed gemaakt van ingezameld textiel.

Op dinsdag 17 september, Prinsjesdag, worden omstreeks 15.00 uur liefst 34 hoeden in woonzorgcentrum Ververshof geshowd en door een vakjury beoordeeld. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken. Er staat koffie met een stukje vlaai voor u klaar. Aanmelden kan per mail op: [email protected]

Cultureel Lint

Tijdens het Cultureel Lint 2019 op zondag 22 september worden de hoeden geshowd en zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De winnaar verdient een cheques ter waarde van € 500,-, te besteden aan een goed doel in Weert naar keuze. Ook zal er een publieksprijs worden uitgereikt. Dus kom zeker kijken op zondag 22 september en geef je mening!

Tentoonstelling

Daarna zullen de hoeden nog beschikbaar moeten blijven voor een tentoonstelling. Het Samenfonds0495 is een initiatief van Sponsorwinkel Weert, Punt welzijn, Rick en Land van Horne. Gezamenlijk organiseren zij deze hoedenwedstrijd.

Textielinzameling

Het inzamelen van textiel is super belangrijk niet alleen voor het milieu maar ook omdat het de Weerter samenleving versterkt. Je oude kleding is namelijk geld waard! De groene ‘Reshare textielcontainers’ worden wekelijks geleegd en periodiek wordt er huis aan huis textiel ingezameld door een grote groep vrijwilligers die voor dit werk een vergoeding ontvangen voor hun vereniging.

De textiel die bij de Sponsorwinkel wordt gebracht wordt daar gesorteerd en het goede textiel wordt verkocht in de winkel. Ook hier werken vrijwilligers voor allerlei verenigingen in Weert. De winst die gemaakt is, wordt via het Samenfonds0495 verdeeld over verenigingen in Weert die bij het fonds een aanvraag in dienen voor maatschappelijk versterkende initiatieven.

In 2018 is er in totaal € 174.000 uitgekeerd aan het Weerter verenigingsleven! En daar heb je waarschijnlijk aan bijgedragen. “Bedankt hiervoor en blijf vooral textiel inzamelen”, aldus het Samenfonds0495.

Men vraagt je wel nadrukkelijk om geen andere zaken als textiel in de groene ‘Reshare containers’ te deponeren en jouw textiel niet los in de container te gooien maar in een afgesloten (vuilnis)zak. Zo blijft de textiel het allerbeste beschermd tegen vocht en heeft de textiel de kwaliteit om hergebruikt of gerecycled worden.