Sluiting pand na aantreffen drugs

Foto via: gemeente Weert

Burgemeester Heijmans heeft besloten een bedrijfspand aan de Vliesvenweg voor drie maanden te sluiten. Dit gebeurt nadat in het pand een in werking zijnde hennepplantage werd aangetroffen.

Tijdelijke sluiting
De politie trof de hennepplantage in dit pand op 17 mei 2019 aan. Daarom wordt het pand vanaf 12 september voor drie maanden gesloten. Tot die tijd is het verboden het perceel of het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Weert een eind maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Wet Damocles
De sluiting gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid).Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast
Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.