Auto tegen middengeleider A2

Maarheeze – Dinsdag heeft omstreeks 11.05 uur een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden op de snelweg A2 bij Maarheeze.

In de rijrichting van Eindhoven naar Weert was ter hoogte van tankstation ’t Haasje een auto tegen de middengeleider aan gebotst. De auto was van de weg geraakt, had een keer getold en was vervolgens tegen de middengeleider tot stilstand gekomen. Volgens getuigen, die waren gestopt om hulp te bieden, slingerde de auto vlak voor het ongeval over de snelweg.

De bestuurster van de auto uit België kwam met de schrik vrij. Ze is bij het naastgelegen tankstation opgevangen en uit voorzorg nagekeken in een ambulance. Door de klap kwam de middengeleider scheef te staan.

De linker rijstrook moest worden afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond er een file tot aan Valkenswaard. De politie ondersteunde de wegbeheerder van Rijkswaterstaat en de berger zodat de afgesloten rijstrook zo snel mogelijk kon worden vrijgegeven.