Hartverwarmende boekpresentatie ‘Nu ga ik dag zeggen’ in Stramproy

Foto door Thieu Niellissen

Stramproy – In Gemeenschapscentrum De Zaal in Stramproy vond afgelopen vrijdag een hartverwarmende boekpresentatie plaats voor het boek ‘Nu ga ik dag zeggen’, geschreven door Désirée de Cock en Marjolein de Zwart. Vanaf half 8 ontstond er een lange rij mensen die speciaal kwamen voor deze bijzondere gelegenheid.

Verlies bespreekbaar maken

Marjolein en Désirée hebben met dit boek als doel kinderen die verlies en rouw meemaken te leren omgaan met de situaties waarin ze terechtkomen. “We leggen deze situaties stap voor stap uit in het verhaal en geven handreikingen over hoe je mooie herinneringen kunt maken,” vertellen ze. “We willen verlies bespreekbaar maken op een open, eerlijke en warme manier.”

De bijeenkomst was feestelijk, met zowel een lach als een traan. Het boek, speciaal geschreven voor kinderen, ontstond vanuit de persoonlijke verlieservaring van Marjolein. “Ik weet uit eigen ervaring wat het is om een kind te verliezen. In 2021 verloor ik mijn dochtertje Fleur op net éénjarige leeftijd. Na dit verlies ontdekte ik dat er weinig kinderboeken zijn die antwoord geven op de directe vragen van kinderen, zoals wat is cremeren?” Désirée en ik schreven samen het boek dat je begeleidt in de zoektocht naar de juiste woorden bij een verlies.

Ondanks dat het boek is geboren uit de verlieservaring binnen Marjoleins gezin, is het ‘ons’ boek. Wij hopen dat het boek in de toekomst een inspiratie mag zijn voor veel ouders en andere betrokkenen, zodat verlies en rouw beter bespreekbaar wordt.

Boekpresentatie

Bij aankomst van de boekpresentatie werden de gasten verwelkomd met koffie, thee en gebak. De zaal was omgetoverd tot een intieme setting met bijpassende decoratie, sfeervolle verlichting en geluid.

Bezoekers werden door Désirée meegenomen in het verhaal van familie Vos, waarna Marjolein een inspirerende lezing hield over verlies, verdriet en herinneringen. De presentatie werd afgesloten met een optreden door Tiddo Benders, die live het nummer ‘Supergirl’ zong.

Na de presentatie was er ruimte om na te praten met een drankje. Aanwezigen konden hun gereserveerde exemplaar van het boek ophalen. Tevens konden er boeken, kaarsen en wenskaarten gekocht worden in de cadeaushop. De waardering en bewondering waren groot. De bezoekers lieten zich meeslepen door de inspirerende inhoud van het boek, dat niet alleen troost biedt maar ook de kracht van verbinding benadrukt.

Verkoop

Het boek ‘Nu ga ik dag zeggen’ is vanaf vandaag verkrijgbaar via de website www.nugaikdagzeggen.nl en bij de volgende adressen:

  • Jumbo Stramproy
  • DA drogist Aendekerk Stramproy
  • De Zwart Motoren Weert
  • Bruna Weert