Incident op Laurenburg

(Foto’s/video) – Update 15.32u – Op de Laurenburg heeft donderdagmiddag een incident plaatsgevonden. De politie kreeg een melding van een mogelijk steekincident.

Volgens getuigen had er een conflict plaatsgevonden achter het flatgebouw op de Laurenburg. Er werd geschreeuwd en er zou mogelijk iemand met messen en een riem hebben gedreigd. Ook zou er een soort pepperspray zijn gespoten.

De politie kwam ter plaatse en heeft op de St. Jozefslaan en op de Laurenburg verdachten in de boeien geslagen. De jongeman die op de Laurenburg in de boeien werd geslagen gaf aan te zijn bedreigd en geen wapens te hebben gebruikt. Hij voelde zich onrecht aangedaan omdat de politie hem staande hield. De jongeman raakte van streek. Het gevolg was een worsteling met de politie omdat de jongeman de aanwijzingen van de politie niet opvolgde.

De politie heeft de betrokkenen overgebracht naar het bureau. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er precies heeft afgespeeld.

Update 15.32u

Uit onderzoek is gebleken dat er vanmiddag geen steekincident heeft plaatsgevonden op de Laurenburg in Weert. De mogelijke verdachte is op vrije voeten gesteld.

Video via Youtube

https://youtu.be/lGItIMEDdSQ

Ingestuurde video: “jongen moet zich tegen 10 man verdedigen”

https://youtu.be/WAELnN_C6TQ